FESTIVAL VEUS
FESTIVAL VEUS Les corals seran protagonistes dels miniconcerts al carrer. Veus serà del 7 al 10 de desembreEl pati de l’Hospital és el lloc triat per la majoria de les corals locals per fer gaudir als ciutadans i visitants d’Olot d’un variat repertori nadalenc i endinsar-los al festival VEUS. El primer cor a actuar serà la Coral de Gent Gran a les 6 de la tarda del divendres 8 de desembre, seguit de l’actuació de Musiquem Cor mig hora més tard, del Cantabile a les 19 hores i del Cor Gaia que tancarà els mini-concerts gratuïts de 30 minuts del divendres, a 2/4 de vuit del vespre.

 

El dissabte 9 de desembre serà el torn de la Coral Malagrida a les 18.30 hores i el Gospel Cor Garrotxa a les 19.30 hores també al pati de l’Hospital. Entre els dos concerts, a les 19 hores, la coral infantil de l’escola Malagrida actuarà a la plaça del Carme.

 

A banda de les actuacions al carrer, VEUS acostarà la música vocal a tothom a través de 13 propostes més entre les quals hi ha una aposta clara per la formació. Quatre són les classes magistrals i tallers que es programen en aquesta edició del festival: una masterclass de beatbox de la mà de Pulmon, una jam session de gòspel a càrrec de Rebeca Rods i Amos Obasohan, un taller vocal a càrrec de The Sons of Pitches i un taller per a corals de Josep Vila.

 

Pel que fa als concerts, VEUS incorpora en el programa propostes de grups internacionals com Solala (un nou gènere de música vocal sueca), The Sons of Pitches (una formació del Regne Unit sortida dels pubs de Birmingham i que actualment participa als millors festivals a cappella d’Europa) o Gema4 (un quartet vocal cubà amb els boleros, el feeling i els sonestradicionales com elements distintius de la seva discografia), així com un grup nacional finalista de la última edició del programa Oh Happy Day de TV3, Sound Six.

 

Una de les novetats d’aquesta edició són les sessions golfes que a les 23.30 hores del 7, 8 i 9 de desembre permetran gaudir del festival d’una manera més distesa i ballant els ritmes de la música beatbox de Pulmon, doowop de la mà de Velvet Candles i soul, funk i R&B a càrrec d’Scarlet’s Diamond.

 

VEUS també pensa amb el públic familiar i aquesta edició programa dos concerts: Hi havia una vegada... l’òpera encantada on quatre cantants i un pianista protagonitzen una historieta, un somni, unes aventures... petits diàlegs on el cant i el piano són el fil conductor ideal per demostrar que la lírica pot arribar a tothom de manera fàcil i entretinguda; i el concert V-E-U-S! que tancarà l’edició d’enguany i que anirà a càrrec del Cor Infantil Amics de la Unió, format per veus blanques d’entre 11 i 17 anys que interpretaran obres de diferents períodes i estils i que presta especial atenció a la música popular catalana i d’autor, tancant aquesta segona edició.

 

Més informació i venda d’entrades a www.festivalveus.catimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat