REGALA CONVERSA
REGALA CONVERSA Fes-te voluntari de la jornada del Mercat de conversa i proximitat d'aquest divendresAquest dilluns al matí ha tingut lloc la primera jornada del Mercat de Conversa i Proximitat: Fem Veïnatge. A la plaça del carrer Sant Ferriol Manuel Delgado i Joan Canimas han reflexionat sobre “Podem existir sense els altres?”. A continuació, Begoña Román ha iniciat una conversa a la sala d’espera de l’ambulatori d’Olot sobre la importància de la proximitat dels serveis i les relacions socials com a motor de millora de la salut de les persones. L’activitat que Natxo Tarrés havia de realitzar al migdia es va haver d’anul.lar.

Divendres se celebrarà la segona sessió del Mercat de conversa, que organitza  el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, conjuntament amb l’Ajuntament d’Olot, la Facultat d’educació i psicologia de la UdG, l’ICS (Ambulatori d’Olot), Roba Amiga, altres institucions i persones individuals. Al matí a la Sala Torín, començarà un laboratori de regeneració de veïnatge. Un espai de reflexió en el que participaran professionals, veïns/es i serveis de municipis d’arreu de Catalunya. Precisament, aquest laboratori es centra en oferir espais de debat que tinguin com a objectiu promoure reflexió per recuperar la ciutat per les persones. És a dir, es tracta d’una jornada que té com a finalitat repensar les polítiques públiques, i crear discurs per fer ciutats més humanes. Ciutats on apostem per el benestar de la ciutadania, i on els protagonistes siguin els ciutadans i ciutadanes.

Divendres a la tarda (de 17 a 21h), tindrà lloc l’espai “converses informals” on diferents experts reconeguts a nivell català i també a nivell internacional estaran al carrer per conversar amb la gent a partir de petites xerrades que aquests oferiran sobre temes com el compartir, la proximitat, el recuperar la ciutat per les persones, el renaixement del municipi com a motor de transformació social, la importància de recuperar el carrer com a espai de relació, etc. Constarà de dues accions:

SEU i PARLEM-NE:  espais “regalem conversa” dinamitzats per mediadors i mediadores, educadors i educadores socials, metges i metgesses, infermers i infermeres, tècnics i tècniques comunitàries, arquitectes, entre d’altres i d’arreu de Catalunya que, de forma voluntària, s’ubicaran en taules i cadires als carrers del centre de la ciutat i en espais on la ciutadania hi fa la seva vida quotidiana. Aquests espais estaran senyalitzats i han de servir per generar espais lents i tranquils al centre de la ciutat, on deixem de banda les presses i recuperem el veïnatge.

DIÀLEGS DE CARRER: Proposem una crida perquè tothom que vulgui “baixi una cadira al carrer”, es descarregui el cartell “regalem conversa” i faci de col·laborador, recuperant el carrer com un espai de conversa i de trobada amb els veïns i veïnes. El baixar la cadira al carrer, és una acció que històricament han fet els veïns i veïnes de la ciutat, i que en alguns carrers encara es fa, però volem fer-ho visible ja que s’està perdent, i precisament això és un acte de ciutat que servia per teixir bones relaciones entre el veïnat.

Per apuntar-se a fer de col·laborador, només cal fer un correu electrònic a ecarrera@casg.cat o trucar al 972 26 66 44 (Eduard).


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat