PACTE DE GOVERN
PACTE DE GOVERN L’alcalde anuncia el trencament del pacte de govern amb el PSC "per les circumstàncies excepcionals que viu Catalunya"L’alcalde d’Olot Josep M. Corominas ha anunciat aquest dijous al matí el trencament del pacte de govern amb el PSC. Corominas ha fet pública la decisió de donar per acabat l’acord de governabilitat entre PDeCAT-Demòcrates i el PSC “per les circumstàncies excepcionals que viu Catalunya”.

 

Josep M. Corominas ha agraït als tres regidors del PSC el seu compromís amb Olot i la feina feta al govern municipal. Malgrat les diferències amb temes nacionals, Josep M. Corominas ha destacat el posicionament de Josep Guix, Jaume Mir i Mercè Traveria de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la condemna a la violència exercida per les forces policials espanyoles l’1 d’octubre i a l’empresonament del vicepresident i els consellers i conselleres de la Generalitat de Catalunya, que s’afegeix a la privació de llibertat dels presidents d’Òmnium Cultural i ANC. Amb tot, segons Corominas, l’actitud del PSC-PSOE i les declaracions realitzades pels seus responsables contra les institucions de Catalunya i les persones que les representen han estat determinants a l’hora de prendre aquesta decisió.

 

L’alcalde ha subratllat que, si bé el pacte de govern, ha diferenciat des del primer moment l’acció municipal de les qüestions de contingut ideològic i de fora de ciutat, la situació actual ha superat els acords signats l’any 2015. Josep M. Corominas ha assegurat que l’equip de govern ha tingut en compte totes aquestes qüestions, abans de prendre la decisió que, després de l’acord en aquest sentit de l’assemblea del PDeCAT d’ahir al vespre, aquest matí s’ha traslladat als regidors del PSC.

 

“Governar és escoltar el que ens diu la ciutadania i el clam ha estat molt clar. A partir d’aquí i veient tot el que ha passat aquests dies (des de l’aplicació de l’article 155 a l’empresonament dels Jordis i dels consellers), hem decidit trencar el pacte amb el PSC” ha explicat aquest matí l’alcalde Josep M. Corominas. Corominas ha afegit que “entenent que en aquests moments estem a tres quartes parts del mandat i que pràcticament ja hem començat a treballar en els diferents projectes de ciutat, estudiarem la fórmula de govern que més convé a la ciutat d’Olot”.

 

Josep M. Corominas ha anunciat que en els propers dies es començarà a elaborar el nou cartipàs municipal. Segons Corominas, l’equip de govern (PDeCAT-Demòcrates) continuarà treballant per donar compliment al Pla de Govern 2015-2019, que ha permès tirar endavant mesures encaminades a la reducció de l’atur i garantir la qualitat de l’ocupació, un increment de les partides destinades als serveis a les persones, l’execució de projectes com els camps de futbol del Morrot, l’obertura de l’espai de serveis del fort de Sant Francesc, la transformació de la residència Sant Jaume i la remodelació el Firal, a més d’altres actuacions de conservació i millora en el dia a dia de la ciutat.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat