UNES FESTES DEL TURA AMB MÉS DES 150 ACTES
UNES FESTES DEL TURA AMB MÉS DES 150 ACTES La plaça del Puig del Roser s’estrena com a espai d’activitats de les Festes, que tindran 6 escenarisUn lloc de referència per al públic familiar amb una programació diürna, principalment en horari de tarda, i que ofereix la possibilitat de celebrar-hi més d’una activitat al mateix temps. La plaça del Puig del Roser serà el nou escenari de les Festes del Tura. A l’espai infantil Carica-Tura s’hi faran traslladaran els actes per als més petits com els espectacles de Rialles, la cercavila de la faràndula i algun concert de tarda. Amb la creació del nou espai també s’organitzen activitats noves com un taller de construcció de cabeçuts que realitzarà l’Escola Municipal d’Expressió. El dijous 8 de setembre a les 4h de la tarda i a 2/4 de 8h del vespre els més petits podran fer-se el seu propi cabeçut per participar l’endemà a la cercavila de la faràndula. El concert d’en Guillem Roma & TCB, l’actuació d’en Pep Puigdemont que celebra 25 anys dalt dels escenaris, una mostra de danses i tallers de percussió són algunes de les propostes que es podran fer al Carica-Tura.

 

Rialles, l’Esbart d’Olot i l’Escola Municipal d’Expressió participen en la programació de l’Espai Carica-Tura que, com a novetat, serà el punt d’arribada de la cercavila infantil que sortirà de l’Hospici (divendres 9 de setembre a les 5h de la tarda). El que aquest any també canvia d’itinerari és el correfoc del Pim Pam Pum Foc! La plaça Campdenmàs es mantindrà com a punt d’inici del recorregut (dissabte 10 de setembre 2/4 de 11h de la nit) que continuarà pel carrer dels Sastres, el Macarnau i el Roser fins arribar a l’interior de la plaça de braus, on tindrà lloc l’espectacle “Romeu i Julieta”.

 

Els claustres del Carme, el passeig de la Muralla, la plaça Campdenmàs, la plaça Major i el Firal són la resta d’escenaris de les Festes del Tura, tot i que les activitats s’estendran a tot el centre de la ciutat. I és que el pati de l’antic Hospital, la plaça de l’Àngel, les escales de Sant Esteve i la plaça del Colon també acolliran concerts de petit format.

 

 

També per primera vegada les Festes del Tura tindran col·laboradors. Una dotzena de persones ajudaran a fer possible les diferents activitats. De les 153 activitats programades, hi ha una cinquantena de concerts. Oques Grasses, Miquel del Roig, Habitación Roja, Animal, Wom o Moya Kalongo són alguns dels grups que actuaran a Olot. Les veïnes d’Olot que es diuen Tura seran les encarregades de pronunciar el cinquantè pregó de les Festes. El dimecres 7 de setembre a les 9h del vespre i des del balcó de l’Ajuntament obriran la Festa Major d’Olot, que durarà fins al diumenge 11 de setembre. El regidor de Festes, Josep Berga, ha agraït “a totes les persones i entitats que  col·laboren en els diferents actes i fan possibles les Festes del Tura”.

 

ESTIMAR ÉS UNA FESTA

En aquest mandat l'Ajuntament d'Olot ha apostat treballar fermament pels drets civils i perquè la diversitat existent a la ciutat sigui motiu de festa i de celebració i no de discriminació. Aquest any, concretament, des de diferents Àrees de l’Ajuntament s’han programat activitats per tal de donar normalitat al dret a la normalitat sexual i de gènere. Des de Festes s’hi ha participat visibilitzant aquesta realitat amb la imatge i la frase dels gots de Festes del Tura. Els alumnes de l’Escola Municipal d’Expressió s’han encarregat del disseny dels gots que incorporen la frase “Estimar és una festa”. La Marina Faja és l’autora del dibuix del got mentre que en Guillem Tuneu ha quedat finalista.

 

Consulteu la programació de Festes #FdT16 a http://festesdeltura.olot.cat.

L’actualitat de la Festa Major d’Olot també la podeu seguir a través de la pàgina de Facebook, al Twitter i a l’aplicació de Festes del Tura.  imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat