OLOT 100% JOVE I DIVERSA
OLOT 100% JOVE I DIVERSA Més de 30 joves participen de la gravació d’un espot per reflectir la diversitat d'Olot i la GarrotxaAquest divendres 22 de desembre s'ha presentat a l'Ideal-OJG l'Olot 100% Jove i Diversa. Aquesta és una iniciativa dels Serveis d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa on s’hi ha sumat també l’Oficina Jove de la Garrotxa. Inicialment la idea era visibilitzar la diversitat cultural, d'origen, procedències que existeix a la ciutat i comarca però més tard es va valorar ampliar la mirada cap a la diversitat en sentit ampli, no només cultural sinó també de gèneres, sexualitats, creences, capacitats, etc. però centrat en una franja d'edat: la gent jove.

La proposta s'ha treballat a nivell tècnic, entre professionals d'acció social i joventut, però també s'han dut a terme trobades amb joves per tal de reflexionar al voltant de la diversitat i pensant quina podria ser la millor manera de visibilitzar-la tot reafirmant-la i reconeixent-ne el dret. La diversitat és un fet inherent a la vida, a la humanitat, però a voltes sembla que aquesta ens incomodi; amb l'espot volem sacsejar consciències tot interpel·lant a qui el miri: com se sent?, què fa?, què pensa davant l'altre que és diferent simplement fet de ser una altra persona, però també perquè estima o creu, per exemple, d'una manera diferent a la seva? Fa temps que des del CASG es treballa pel dret a la diversitat però ara, amb l'aposta pels drets civils i els itineraris que s'organitzen amb cultura, ha agafat més força i es materialitza també amb iniciatives com la d'aquest espot.

Una vegada presentat l'espot, es pot visualitzar a les xarxes socials (cliqueu
aquí). Durant les festes de Nadal i Setmana Santa es projectarà a les pantalles dels cinemes d’Olot.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat