CAN MONSÀ ESPAIS OBERTS
CAN MONSÀ ESPAIS OBERTS A partir d'aquest divendres, obrirà les portes com a espai d'estudi en caps de setmanaL’edifici de Can Monsà obrirà les portes els caps de setmana previs a períodes d’exàmens universitaris o de la selectivitat per tal que els estudiants tinguin un espai on treballar. En un primer assaig obrirà els darrers tres caps de setmana de gener (13-15, 20-22 i 27-29 de gener), els divendres de 20 a 24h, i els dissabtes i diumenges de 12 a 24h.

S’oferiran espais d’estudi en silenci per a aquelles persones que necessiten concentració, i espais de treball per a les que necessitin un lloc on fer treballs en grup. No serà un espai de consulta, com ho és la Biblioteca Marià Vayreda o l’Arxiu, sinó que la proposta ve a cobrir una mancança que actualment té la ciutat. El regidor de Promoció, Estanis Vayreda, ha explicat que “atenem així a la petició que ens havia arribat per oferir un espai d’aquestes característiques en una prova pilot que comencem amb el 2017”.

La iniciativa va dirigida a tot aquell públic adult que necessiti un lloc on estudiar al llarg del cap de setmana. Com a referència, a les universitats catalanes hi ha aproximadament 1.200 garrotxins estudiant-hi graus, als que cal sumar prop de 500 matriculats a màsters oficials i 65 més a tercers cicles. A més, cal tenir present la tendència a l’alça a participar en activitats de formació contínua universitària –cursos d’especialització, postgraus i màsters propis-. La major part d’aquestes persones viuen o fan vida fora de la ciutat de dilluns a divendres.

A la mateixa ciutat hi ha 81 estudiants d’ensenyaments superiors a l’Escola d’Art i Superior de Disseny (la major part dels quals no es queda a Olot el cap de setmana); 84 de la UNED Garrotxa matriculats a Graus, a Cursos d’accés a la universitat i a Idiomes; 484 estudiants de batxillerat; 644 que estudien Cicles formatius de grau superior; a més dels estudiants d’altres centres de la ciutat com l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Escola d’Adults, el Consorci per a la Normalització Lingüística o la mateixa Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. A tots aquests col·lectius cal afegir-hi estudiosos i investigadors que no segueixen cap estudi reglat.

Actualment Can Monsà acull les dependències de la FES, UNED Garrotxa, Fundació Kreas, Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Noves Oportunitats.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat