EL MUSEU DELS SANTS REFLEXIONA SOBRE LA DIVERSITAT DE CREENCES
EL MUSEU DELS SANTS REFLEXIONA SOBRE LA DIVERSITAT DE CREENCES L'exposició es pot visitar del 18 de juny al 28 de gener“Creences i religions. Llibertat, diversitat i conflicte” és el títol de la nova exposició que es podrà veure al Museu dels Sants des d’aquest diumenge 18 de juny fins al 28 de gener. L’exposició, comissariada per Jordi Puig i Martín, és l’activitat central d’un projecte destinat a reflexionar sobre la diversitat de creences i que respon a una línia de treball al voltant dels drets civils, entesos com la igualtat de dret a la diferència.

La mostra parteix de la idea que les creences són quelcom inherent a l’ésser humà. L’exposició vol mostrar la diversitat d’allò que anomenem «creure» i contribuir que els visitants reconeguin i valorin les creences dels altres. S’entén creences des d’un punt de vista molt ampli, tant aquelles relacionades amb el valor, l’ètica o la ideologia, com amb l’esport, l’alimentació o la salut.

L’exposició es materialitza amb textos explicatius, entrevistes a testimonis i peces d’art, i està dividida en tres àmbits, a més d’una introducció: Silencis, Paraules i Crits. A l’apartat de Silencis es parla de totes aquelles creences que no són religions. Aquí s’hi inclouen les supersticions, la pseudociència i la paramedicina. A l’apartat Paraules s’hi troben les religions, tant les antigues, com les tradicionals i les modernes. Finalment, a Crits, es reflexiona sobre els conflictes originats al voltant de les religions i també sobre l’acció social que promouen moltes confessions. Les religions han provocat guerres, però també n’han estat víctimes. Un altre element d’anàlisi en aquest àmbit és com sense l’art les religions difícilment serien tal com les coneixem avui.

El visitant podrà veure peces d’art vingudes de diversos museus de Catalunya i de col·leccions particulars i escoltar els testimonis de diferents persones que practiquen diverses creences. La mostra es complementa en un catàleg amb articles d’especialistes en diversitat de creences i religions que reflexionen sobre temes tan diversos com la religió en l’era del consum, la laïcitat, el feminisme en les religions o la postveritat, entre d’altres.

L’exposició “Creences i religions. Llibertat, diversitat i conflicte” forma part d’un itinerari d’activitats culturals que inclou prop de trenta propostes, entre les quals hi ha xerrades, espectacles de música i arts escèniques, taules rodones o activitats per a joves i infants, entre d’altres.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat