UNA NOVA ÀREA ESPORTIVA AL BARRI DE SANT MIQUEL
UNA NOVA ÀREA ESPORTIVA AL BARRI DE SANT MIQUEL A la Junta de Govern Local d’aquest dijous, es porta a aprovació el projecte per construir un camp de futbol i una pista de bàsquetEl projecte d’implantació d’una zona esportiva al barri de Sant Miquel és un dels punts de la propera Junta de Govern Local. A la sessió d’aquest dijous 15 de juny, l’Ajuntament d’Olot porta a aprovació la construcció d’una pista de bàsquet i un camp de futbol en uns terrenys, situats entre el volcà la Garrinada i la carretera de les Feixes. L’actuació està pressupostada en 70.000 euros i també contempla la plantació d’arbres i construcció d’un mur entre aquesta àrea i les cases més properes. La nova zona de lleure s’ubicarà als terrenys del Mas Bufador, prop del camí que, ben aviat, unirà el barri de Sant Miquel i el Morrot. El regidor d’Infraestructures, Josep Gelis, ha explicat que “la setmana que ve ja començaran les obres per a la nova àrea de lleure i, a continuació, s’iniciaran les obres del camí”.

 

En el ple del passat mes d’abril, l’Ajuntament d’Olot va aprovar el conveni per a la cessió de parcel·les que permetrà a la ciutat disposar de 20.000 metres2 de terrenys del Mas Bufador per un termini de deu anys. L’acord va permetre fer un pas més en els tràmits de construcció del nou camí, de 757 metres de llargada, que sortirà de l’aparcament del carrer Rei Martí l’Humà -al barri de Sant Miquel- i arribarà al carrer Puigmal -al barri del Morrot-. A finals de mes s’han d’adjudicar les obres de construcció del nou camí per a ús de vianants i bicicletes (no per a vehicles motoritzats).

 

La nova àrea esportiva i l’adequació del camí formen part de les accions del PIAM de Sant Miquel (el Pla Integral d’Accions de Millora), que es decideixen i executen a partir de les peticions fetes en el Consell del Barri. Els veïns i veïnes del barri van escollir les actuacions com a prioritàries perquè, d’una banda, els joves poguessin disposar, a més de la plaça de Sant Miquel, d’unes instal·lacions esportives i de lleure i, de l’altra, les persones que es traslladen a peu o bé amb bicicleta fins al Morrot poguessin fer-ho per un camí més segur i agradable. El regidor de Benestar Social, Pep Berga, ha remarcat “la importància del procés que s’ha fet a Sant Miquel i que ara volem estendre al Nucli Antic”. Segons Berga, “és una manera de treballar en positiu per millorar el barri: escoltant tothom, planificant les accions i fer-ne un seguiment perquè siguin realitat. Requereix temps, però permet millorar entre tots el barri”.

 

A les properes setmanes també s’iniciarà l’enderroc de dos habitatges del carrer de Sant Miquel. L’actuació forma part del PIAM de Sant Miquel, el procés participatiu iniciat l’any 2014 per decidir i planificar les accions de millora del barri. A principis de 2016 es va constituir el Consell de Barri que està obert a totes les persones que tenen ganes de contribuir a la millorar de Sant Miquel. Entitats, veïns i veïnes i representants de l’Ajuntament d’Olot es troben de forma periòdica per decidir les accions que es duen a terme i amb quina prioritat.

 

L’aparcament del carrer Rei Martí l’Humà i el condicionament d’un local en aquest carrer, la pacificació del trànsit i la senyalització de la carretera de les Feixes, les millores parc dels Nius i la cessió d’una parcel·la al costat del casal de barri són algunes de les accions realitzades al barri on també s’ha iniciat el procediment per a l’adquisició dels terrenys situats, entre el carrer Rei Martí l’Humà i Abat Racimir, per construir un nou ABS.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat