A PUNT LA PROGRAMACIÓ D’OLOT CULTURA DEL PRIMER SEMESTRE DE 2017
A PUNT LA PROGRAMACIÓ D’OLOT CULTURA DEL PRIMER SEMESTRE DE 2017 De gener a juny, l’Institut de Cultura d’Olot i les entitats de la ciutat han programat més de 200 activitats culturalsJa és al carrer l’agenda Olot Cultura per al primer semestre del 2017. La publicació agrupa com sempre en un llibret totes les activitats culturals que s’organitzen de gener a juny del 2017 a Olot. Més de 200 activitats que s’han programat amb els criteris de qualitat i varietat per oferir als olotins propostes de diferents tipus i de primer nivell a la nostra ciutat. L’agenda es pot trobar com sempre als equipaments culturals i als establiments del centre d’Olot.

ARTS  ESCÈNIQUES
Entre els espectacles inclosos en l’àmbit de les arts escèniques hi destaca el cicle de kmZERO. Tres professionals garrotxins del món del teatre i el circ (Toti Toronell, Anna Confetti i Anna Roca) han elaborat una obra conjunta titulada Al darrere d’un espectacle on explicaran com és la seva feina quan no són dalt de l’escenari. A més, cadascun presentarà un espectacle propi.

Les obres de teatre de gran format que es veuran aquesta temporada són la comèdia Avui no sopem, amb Jordi Banacolocha, Maife Gil, David Bagés, Mercè Martínez i Susanna Garachana; El bon pare, amb Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Jaume Madaula; La desaparició de Wendy i Revolta de Bruixes, de Josep Maria Benet i Jornet; Hazte banquero, una crítica sobre el cas Bankia i les targetes black, i The crime box, un espectacle participatiu d’Escape Room.

Els dijous al vespre tornen els LAP. Aquesta temporada se n’han programat deu. Començaran amb Apel·lació a la pedra, en el qual la ballarina Sònia Gómez i  el performer Pere Jou conversaran sobre les obres de Miquel Blay (un espectacle que es farà al Museu de la Garrotxa i serà la cloenda de l’Any Blay). Els LAP seguiran amb La filla de Chagall, la història sobre una jove israeliana d’origen sefardita que viatja a Girona amb una clau que, suposadament, obre la porta de la casa on havien viscut els seus
ancestres. La companyia de dansa LosCorderos oferirà dues propostes: La banda de la
fi del món i Afasians, the last conference. Sociedad Doctor Alonso presentarà Anarchy, un espectacle (experiment) en què cada espectador té una guitarra elèctrica. Carla Rovira farà un taller per a joves i, plegats, representaran Most of all, you’ve got to hide it from the chicks, i l’Agrupación Señor Serrano tornarà a Olot amb Birdie, un espectacle multimèdia, amb maquetes i centenars d’objectes. També hi haurà tres LAP que es faran a La Carbonera: Constructivo, de la fundació Collado-Van Hoestenberghe; Peccatum, de Toni Gomila, i España Ingobernable, amb Alberto San Juan i Fernando Egozcue.

MÚSICA
La programació musical d’aquest mes començarà el dia de Reis amb Irie Angel  i l’endemà mateix amb Pau Riba. També es podrà escoltar a Quimi Portet, Adrià Puntí, Clara Peya, la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i el concert del cinquè aniversari de la Giorquestra. El cicle Jazz Olot portarà aquest semestre tres propostes: Dani Nel·lo i Mando Dorame; Giulia Valle Trio; i Bob Sands homenatjant a Dexter Gordon.


MUSEUS D’OLOT
En l’àmbit de  patrimoni natural  s’han programat per aquest  període  tres exposicions: “Donem la benvinguda al llop”, sobre la reintroducció del llop a Catalunya (al Museu dels Volcans); la mostra “El Fluvià, tres comarques i un riu”, que repassarà els valors ecològics i culturals del Fluvià a la Sala Oberta i “Tossols, turons de lava i història”, comissariada per Llorenç Planagumà (Sala Oberta 2).

D’altra banda, el Museu dels Sants produeix l’exposició “Relarts, de la tradició artesana a la innovació contemporània”, que reflexionarà sobre l’ofici d’artesà. També es podrà veure una mostra en homenatge a l’arquitecte Rafael Masó i una exposició de fotografies de Pep Sau “La Fageda d’en Joan”.

Com sempre, les exposicions organitzades pels Museus d’Olot es complementen amb activitats paral·leles per aprofundir i apropar les temàtiques a la població.

I MOLT MÉS
També durant els mesos de gener  a juny tindran lloc els festivals MOT, Sismògraf i Cornamusam. Propostes per als més petits com els espectacles de Rialles, l’hora de conte o els tallers infantils de la Biblioteca. En l’apartat de cinema hi haurà les projeccions de Cineclub, d’òpera al Cinema i els festivals Vivim Muntanyes i Quaestio. Les xerrades organitzades pel PEHOC, Òmnium, Estelada 2014, Rapsòdia, Veus Literàries i el cicle Els Grans Interrogants de la Ciència. Tardes  de ball, el cicle Al primer pis, els projectes educatius de Cantània i Tots Dansen, propostes tradicionals com Ofolk, ballades de sardanes, les actuacions de l’Esbart Olot i dels Xerrics. I moltes altres activitats que es detallen a l’agenda.


PORTADA DE XAVIER MOLINER MILHAU
La fotografia de la portada és obra de l’arquitecte i professor de l’Escola d’Art i Disseny d’Olot Xavier Moliner i Milhau. La imatge segueix la línia d’una sèrie fotogràfica que està fent l’artista on combina un element per seure i la presència d’una persona nua semitransparent. Per l’agenda Olot Cultura ha escollit una antiga butaca de teatre per simbolitzar la relació de la persona amb la cultura.


ITINERARIS TEMÀTICS I PAQUETS AMB DESCOMPTE
Un cop més, a part de presentar dels espectacles de forma  individual,  es  proposen diversos itineraris que agrupen propostes que tracten  sobre  una mateixa  temàtica  o  que tenen característiques similars. Aquesta temporada  es  compta  amb  cinc  itineraris: Espanya, va bé?, format per dos obres que reflexionen sobre cap a on va aquest país; Dansa i música/ Música i dansa,  amb  espectacles  en  què  la  música  és  un  performer més; Exilis i migracions, que posen damunt la taula històries sobre èxodes per diverses qüestions; Autors 1: Josep Maria Benet i Jornet, el primer de diversos  itineraris  que seguiran en temporades properes dedicats a un autor, i els LAP d’estiu a la  Carbonera, que es farà durant el mes de juny i inclourà quatre propostes fresques i divertides.

D’altra banda, s’han creat diversos paquets d’espectacles, alguns dels quals coincideixen amb els itineraris temàtics. Aquests paquets són abonaments, de manera que la compra d’un paquet representa  un estalvi econòmic respecte a  comprar  cadascun  dels espectacles de forma individual.

Les entrades per als espectacles de pagament es  podran  comprar  a  partir  del dijous 15 de desembre, a les 10 h, per internet a www.olotcultura.cat o de forma presencial a la taquilla del Teatre i a Can Trincheria.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat