FIRA L'EMBOTIT
FIRA L'EMBOTIT El Firalet ha estat l'escenari de la Fira durant tot aquest cap de setmanaLa Fira de l'embotit ha estrenat aquest any ubicació. Les obres del Firal han obligat a traslladar al Firalet l'espai de les parades i les activitats del certamen. Un any més, la Fira de l’Embotit ha apostat per complementar el mercat amb l’oferta gastronòmica, lúdica i comercial. I ho ha fet amb demostracions de cuina a càrrec del col·lectiu Cuina Volcànica, amb receptes elaborades per nens i nenes de les escoles de la comarca, maridatge de formatges i embotits de proximitat amb vins catalans, taller maridatge de “delícies porques”, el 9è concurs d’embotits casolans, la demostració d’especejament del porc, tallers d’elaboració de botifarres per als més petits i taller maridatge d’embotits del mercat amb vis, cerves i sidra Girona Excel·lent, entre d’altres.

La Penya AOAPIX s'ha emportat tres dels premis del 9è concurs d'embotits casolans. Han recollit el guardó al millor fuet, millor llonganissa i millor xoriç mentre que Sònia Puig ha guanyat el premi a la millor botifarra blanca, Nati Fusoses a la millor botifarra negra i el Mas la Corda al millor embotit singular. Al concurs s'hi han presentat una 60a d'embotits.

Cuina Volcànica ha ofert, un any més, demostracions dissabte i diumenge a la tarda amb els participants del projecte Cuina Gran. Fa 5 anys va començar aquesta iniciativa que dóna l’oportunitat als alumnes de primària de les escoles d’elaborar receptes de porc amb les seves famílies. S’escullen 4 receptes que els alumnes fan amb el cuiner a l’Espai Tast i que també poden enregistrar al programa d’Olot Televisió “El paisatge a la Taula”.

Una altra de les propostes que repeteix per la bona acceptació que ha tingut a les edicions anteriors és la presència d’un territori convidat. Per complementar l’oferta de la fira, enguany s’ha convidat el formatge de cabra de Las Montañas de León, que ha ofert tastos del producte que també s'ha pogut comprar durant tot el cap de setmana.

La programació de la Fira de l’Embotit també inclòs tallers, la ballada del Porc i el Xai, passejades en poni a la plaça del Teatre i la segona edició de l’activitat Un dia a pagès.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat