AVÍS DE TALL DE CIRCULACIÓ PER OBRES
AVÍS DE TALL DE CIRCULACIÓ PER OBRES Aquest dissabte a l’avinguda Sant Jordi (entre els carrers Folch i Torres i Verge de Montserrat) per la construcció del nou dipòsit d’aiguaA causa de les obres de construcció del nou dipòsit d’aigua de la ciutat,  SOREA informa que aquest dissabte 26 de gener caldrà tallar la circulació de vehicles a l’Avinguda Sant Jordi. Els treballs, que començaran a les 8h del matí i és previst que finalitzin a les 18h (aproximadament), afectaran el tram comprès entre el carrer Folch i Torres i Verge de Montserrat. Els vehicles, però, tindran una via alternativa de pas.

Mentre durin les obres, el trànsit es desviarà per les vies següents:

- Els vehicles que circulin per l'avinguda Sant Jordi provinents de les Preses i en direcció a Les Tries seran desviats cap al carrer Verge de Montserrat. Hauran de continuar cap a la ronda de les Fonts i seguir pel carrer Folch i Torres per reincorporar-se, a continuació, a l'avinguda Sant Jordi.

- Els vehicles que circulin per l'avinguda Sant Jordi provinents de la Rodona (sector Les Tries) que vagin en direcció a Les Preses seran desviats pel carrer Folch i Torres. Hauran de continuar per la ronda les Fonts i, en arribar a la cruïlla amb carrer Verge de Montserrat, podran desviar-se a l'esquerra per reincorporar-se a l'avinguda Sant Jordi o bé continuar recte en direcció a la carretera de Santa Pau.

Les veïnes i veïns d’aquest sector podran entrar i sortir del seu domicili, tot i que en una única direcció.

Les obres del nou dipòsit
Les obres de construcció del nou dipòsit d'aigua avancen a bon ritme. Ja s'ha fet el moviment de terres, la fonamentació i s’estan aixecant els murs. Avui s'inicia la instal.lació de les canonades, des de l'avinguda Sant Jordi al nou dipòsit que se situarà al vessant nord-oest de Batet, sobre el barri de Benavent (concretament al sector SUD 4 Batet – La Vila, en uns terrenys pròxims al mas la Clapera). Serà de forma rectangular, de dimensions aproximades 53,30m de llarg per 20,40m d’ample i 6,75m d’alçada i amb una capacitat màxima d’aforament d’uns 5.000 m³ d’aigua. Es projecta de forma semisoterrada per tal de reduir l’impacte paisatgístic i millorar la integració amb l’entorn. Pel que fa al nou punt de captació, s’ubicarà en una parcel·la sota la Ronda de les Fonts.

El sistema d’abastament d’aigua potable d’Olot té una capacitat d’emmagatzematge total de 8.200 metres cúbics, distribuïda entre els diferents dipòsits repartits per la ciutat i una zona de captació concentrada al Parc Nou. Una part de la ciutat es nodreix principalment del dipòsit de reserva municipal situat a la Muntanya Pelada, amb una capacitat d’emmagatzematge d’uns 5.000m³.

El creixement demogràfic d’Olot dels últims anys ha comportat que la infraestructura hidràulica existent treballi prop del límit de la seva capacitat. Per fer-hi front, s’ha projectat la construcció d’un nou dipòsit de 5.000m³ i un punt de captació que dupliqui la capacitat d’emmagatzematge i aforament actuals. La importància d’aquesta actuació és que ens permet doblar la capacitat actual i resoldre possibles incidències que es puguin produir.

Amb la nova instal·lació projectada s’aconsegueix: 
-no dependre únicament d’un únic punt de captació
-duplicar la capacitat d’emmagatzematge
-desdoblar la xarxa de distribució existent a la ciutat, garantint el subministrament en cas de fallida del punt de distribució actual. -Permetrà que els dos dipòsits puguin omplir-se des de qualsevol dels dos punts de captació, ja que el nou dipòsit projectat es situa a la mateixa cota que l’existent a la Muntanya Pelada.


L’Ajuntament d’Olot demana disculpes de forma anticipada per les molèsties que les obres us puguin ocasionar. En cas de dubtes o qualsevol incidència poseu-vos en contacte amb l’Àrea de Infraestructures i Urbanisme al 972 279 125 o bé a la Policia Municipal 972 279 133.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat