RECURSOS EDUCATIUS
RECURSOS EDUCATIUS Cultura i Educació per fer ciutadans crítics i compromesosDes de l’Institut de Cultura d’Olot, l’Institut Municipal d’Educació (IME) i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa es destinen grans esforços als recursos educatius: a aquells projectes que vinculen la cultura, l’educació i el benestar social. Són projectes que sovint no són tan visibles perquè no s’enfoquen al públic en general sinó a col·lectius concrets però que repercuteixen en uns resultats tant a petit com a mitjà termini molt valuosos entre les persones que hi participen i el seu entorn.

El primer tinent d'alcalde, Pep Berga, amb el tècnic de l'Institut Municipal d'Educació d'Olot, Aniol Sellabona, i Esther Forment, tècnica de recursos educatius del Teatre Principal han presentat aquest matí les propostes d'aquests propers mesos.

Es treballa perquè l’oferta cultural i educativa sigui el més completa possible, en la forma i en els destinataris, per a una formació integral. No es pretén que els ciutadans esdevinguin mers consumidors culturals sinó que puguin convertir-se en agents actius i per això s’intenta facilitar-los espais i projectes de gaudi i d’aprenentatge al llarg de tota la seva vida. Serveis i activitats que, d’alguna o altra manera, intervenen en la formació d’aquest esperit crític, fent que es complementin entre elles i interactuïn, aportant noves experiències als ciutadans, perquè puguin així participar més activament de la vida cultural de la ciutat.


PRINCIPALS PROJECTES DE RECURSOS EDUCATIUS QUE ES DESENVOLUPEN DES DE L’INSTITUT MUNICIPAL D’EDUCACIÓ I L’INSTITUT DE CULTURA

Recursos educatius escènics
Cada any s’ofereix a les llars d’infants, escoles i instituts de tota la comarca, un catàleg amb propostes d’espectacles de música, arts escèniques , dansa i cinema  que es fan dins l’horari lectiu al Teatre Principal d’Olot. Espectacles de qualitat, adequats a cada franja d'edat, per gaudir-los i sentir-los i així apropar la cultura als estudiants de la Garrotxa.


Al primer pis
Des de fa cinc anys, durant les sessions de Recursos educatius, el primer pis del Teatre s’obre a diversos col·lectius a un preu molt reduït. En les primeres temporades es dirigia a majors de 65 anys però ara s’ha ampliat a altres col·lectius com escoles d’adults o associacions. D’aquesta manera, s’amplia l’oferta cultural, es treu més rendiment dels recursos i es posen en contacte nens i joves i persones grans en un entorn cultural.


Cantània
Aquest és un dels projectes educatius que fa més temps que es desenvolupa a Olot i a la Garrotxa. Té un funcionament similar al Cantagrans però, en aquest cas, hi participen els estudiants de 5è de primària. Durant el curs escolar, treballen a l’aula, amb els seus professors de música, el concert que, després, representen tots plegats acompanyats de músics i solistes professionals. El Cantània es converteix en una cantata amb més de 500 nens i nenes. Un espectacle impressionant i una gran experiència pels cantaires.


Tots dansen
El Tots Dansen segueix la mateixa metodologia que el Cantània però amb dansa i per a estudiants de  2n i 3r d’ESO. Vinculat amb el festival Sismògraf, el resultat d’aquesta proposta es programa pels vols del dia internacional de la dansa com a rèplica del festival de dansa.


Canta gran!
Un projecte destinat a les corals de gent gran que a Olot es fa biennalment. Les corals de la ciutat preparen un espectacle que, després, representen plegats al Teatre Principal d’Olot juntament amb músics i cantants professionals. L’objectiu del projecte és transmetre una imatge positiva de la gent gran, incrementar el seu rol actiu dins la societat i contribuir que això pugui repercutir a d’altres generacions. A més, té una finalitat de creixement personal i de proporcionar qualitat de vida a les persones que hi participen.

El concert del Canta gran! 2019 se celebrarà el diumenge 27 de gener, al Teatre Principal d’Olot amb la participació de les corals: Coral del Casal de Gent Gran (direcció de Rosa Fluvià); la Coral de l’antic hospital Sant Jaume (direcció de Marc Busquets), la Coral Puigsacalm (direcció de Gemma Llorar) i la Coral Polígala, (direcció de Pau Castanyer).


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat