LA POLICIA MUNICIPAL ACTIVA UN DISPOSITIU MÒBIL DE DENÚNCIA
LA POLICIA MUNICIPAL ACTIVA UN DISPOSITIU MÒBIL DE DENÚNCIA Un dels cotxes patrulla integra aquest sistema destinat a millorar la fluïdesa del trànsit i evitar estacionaments indegutsL’adquisició d’un dispositiu mòbil de denúncia és una de les actuacions que, en matèria de seguretat, l’Ajuntament d’Olot havia previst dins la partida d’inversions d’aquest 2017. Es tracta d’un sistema que “permet als agents que patrullen amb cotxe poder identificar, de forma automàtica, les matrícules dels vehicles que estiguin circulant de forma indeguda o bé que hagin estacionat de manera incorrecta” ha explicat el cap de la Policia Municipal, Ignasi López. López ha detallat que “el dispositiu també connecta la informació obtinguda amb la base de dades de recerca de cotxes sota control policial”.

 

El dispositiu mòbil de denúncia és una eina d’utilitat en temes de seguretat ciutadana i, al mateix temps, en la millora de la fluïdesa de la circulació en determinades vies, hores i infraccions. En aquest sentit, des de la Policia Municipal d’Olot s’usarà per tal garantir el correcte funcionament de les parades d’autobús, els passos de vianants, les zones de càrrega i descàrrega, especialment del centre de la ciutat. El regidor de Via Pública, Josep Gelis, ha explicat que “s’incidirà sobretot en l’eix comercial i a les parades en carril de circulació en vies principals i en els controls d’aparcaments reservats per a persones de mobilitat reduïda”. Segons Gelis, “l’objectiu de la posada en marxa d’aquest sistema no és amb afany recaptatori sinó fer que la gent prengui consciència i es garanteixi una circulació i fluïdesa del trànsit”.

 

 

 

Segons dades de la memòria d’activitat de la Policia Municipal d’Olot del 2016, de les 368 actuacions realitzades per la grua municipal per retirar vehicles de la via pública 105 (27’49%) han estat per estacionar el vehicle en una zona senyalitzada amb discs mòbils, 45 (11’78%) per no obeir un senyal de parada i/o estacionament prohibit, 43 (11’26%) per deixar el vehicle abandonat a la via pública i 38 (9’95%) per estacionar el vehicle en zona de càrrega i descàrrega. En els últims temps també s’ha detectat un augment de la presència de furgonetes i vehicles de repartiment al centre d’Olot a conseqüència de l’augment de les compres per internet.   

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat