EL 12 DE NOVEMBRE ARRIBA LLUÈRNIA
EL 12 DE NOVEMBRE ARRIBA LLUÈRNIA A partir de la posta del sol – 2/4 de 7 de la tarda – i fins a la mitjanitEl dissabte 12 de novembre de 2016 a partir de la posta del sol – 2/4 de 7 de la tarda – fins a la mitja nit se celebrarà la cinquena edició del festival Lluèrnia. Seguint amb l’experiència de l’any passat, durant tota aquella setmana ja es  podran veure ja algunes de les instal·lacions i es programaran un seguit d’actes paral·lels per tal d’anar fent més extens el festival. La presentació s'ha fet als Jardins de Vila Vella (la fotografia és d'Anna Juarez).

 

Lluèrnia baixa al riu

Unes 50 instal·lacions efímeres, amb el foc o la llum com a protagonistes, ocuparan un itinerari que aquest any inclourà un tram del riu Fluvià sense abandonar els carrers del centre. En concret el tram del riu on es proposen les instal·lacions va des del Pont de Can Russet fins a la Plaça de la Llissa, darrere del Consell Comarcal, per enllaçar a partir del Passeig de la Muralla amb la Plaça del Carme i tot el Carrer Major, amb derivades cap a la Plaça Campdenmàs i Pia Almoina, Carrer Sant Esteve, Firal per acabar amb l’Hort de la Llum, com sempre en les places de davant de l’Arxiu Comarcal. Els carrers Fontanella, Hospici i Plaça de l’Àngel serveixen com a punt de connexió.

La meitat de les instal·lacions seran escollides entre els projectes presentats a la Convocatòria Oberta que finalitza el dia 30 d’aquest mes de juny. L’altra meitat són encàrrecs específics de l’organització del festival a artistes visuals, arquitectes, il·luminadors o escenògrafs, o són espais reservats per a la pràctica de construccions efímeres en entorns reals dels alumnes de diverses escoles d’Art i Disseny convidades, encapçalades per l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

 

Clara Riera, hortolana 2016

Els hortolans de les quatre convocatòries anteriors, que són Xevi Bayona, Lola Solanilla, Maria Güell i Jordi Hidalgo, han proclamat Hortolana 2016 l’arquitecta M. Clara Riera Escalona. La hortolana és una de les fundadores de l’espai de treball compartit Cooking Girona, al carrer de la Força, on hi té instal·lat CreArquitectura, el seu estudi d’arquitectura. És també coordinadora de l’àrea LIVING CONCEP del BBB_CONSTRUMAT 2015. En l’actualitat és la presidenta de l’AJAC (Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya). M. Clara Riera ha participat en dues edicions de Lluèrnia, fa dos anys dissenyant i instal·lant el punt d’informació amb una torre de palets davant de Sant Esteve.

 

Flâneur, new urban narratives

Des de l’any passat Lluèrnia, amb la col·laboració del Museu de la Garrotxa, participa d’aquest programa europeu que agrupa 15 estructures de 10 països d’Europa, i que proposa un exercici de contemplació no implicada en l’espai urbà. En concret l’any passat va programar un curs de fotografia creativa dirigit per Boris Eldagsen en el qual hi van participar els alumnes de l’EASD d’Olot, el resultat del qual es podrà veure en una exposició a la Sala 15 del Museu. Així mateix, durant aquest mesos d’estiu, dos fotògrafs europeus de reconeguda trajectòria professional, participaran en una residència creativa per tal de confeccionar sengles reportatges que s’exposaran durant el festival i tres setmanes més a la plaça Major, formant part d’una gran instal·lació del festival.

 

Nova Imatge per a l’edició 2016

Un cop més l’estudi de disseny gràfic Manila Santana, integrat per Manel Quintana i Maria Camila Sanginés, és el responsable de la imatge gràfica del festival que conserva el color groc corporatiu i segueix la línia esquemàtica que s’ha conservat fins ara.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat