EL PREGÓ DE LES TURES
EL PREGÓ DE LES TURES L’orgull de portar un nom genuïnament olotí centra el pregó de Festes, que ha comptat amb l’assistència de la consellera Neus MuntéEl pregó de les veïnes d’Olot que es diuen Tura ha obert oficialment les Festes del Tura. Una quarantena de Tures, Maria Tures i Turines han estat les encarregades de fer el parlament inicial de les Festes: el pregó número 50 de la Festa Major d’Olot. Des del balcó de l’Ajuntament i també des de l’escenari que s’ha situat a l’entrada a Can Joanetes les Tures han expressat l’orgull que senten per portar el nom de la Patrona de la Ciutat, tot i les nombroses anècdotes amb què s’han trobat.

 

“Dir-se Tura indica, d’entrada, quina és la nostra ciutat. Molts ja ho saben, d’altres no. Però quan els ho expliquem, els fa gràcia i recorden per sempre més que el nom Tura i el nom d’Olot van associats” han relatat les Tures en el seu pregó. A més de reivindicar el seu nom, les Tures han animat tothom “a deixar les preocupacions enrere i perquè durant aquests dies de festa major sortiu al carrer, participeu en tots els actes i feu l’esforç d’anar a dormir tard”. El pregó ha acabat amb la interpretació de la cançó el “Rock de la Tura” de Xucupà que han cantat tota la gent que s’ha reunit davant l’Ajuntament d’Olot.

 

L’alcalde Josep M. Corominas ha animat tothom a “gaudir com mai de les Festes, participant del màxim número d’actes amb total civisme, respectant la gent que vol descansar”. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha estat a Olot a l’inici de les Festes de Tura que durant 5 dies han programat 150. 

 

Consulteu la programació de Festes #FdT16 a http://festesdeltura.olot.cat.

L’actualitat de la Festa Major d’Olot també la podeu seguir a través de la pàgina de Facebook, al Twitter i a l’aplicació de Festes del Tura. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat