FEM DISSABTE ALS BARRIS
FEM DISSABTE ALS BARRIS 13 persones treballaran tot l'any fent tasques extraordinàries de manteniment i millora de la ciutat7 persones treballen des de principis d’any contractats per l’Ajuntament d’Olot dins del programa “Fem dissabte als barris”. El Servei d’Ocupació de Catalunya ha resolt favorablement la petició de l’Ajuntament  per a aquest pla ocupacional que es va iniciar el passat 8 de gener i que preveu fer accions extraordinàries de neteja i manteniment a diferents espais i a la via pública d’Olot. En concret, les tasques que realitzen els beneficiaris són sempre iniciatives puntuals  i extraordinàries de neteja i manteniment de mobiliari urbà a tota la ciutat, mai les tasques pròpies del servei de neteja ordinària.

De les 7 persones contractades, 3 tenen contracte fins a finals d’any i les 4 restant, durant sis mesos. A finals del mes de juny, s’hi incorporaran 6 persones més per centrar-se en l’àmbit d’actuació del nucli antic.   

A les tres primeres setmanes de funcionament, el “Fem dissabte als barris” ha suposat la neteja d’embornals i escocells, la retirada de restes de cartells i herbes de voreres als barri de Sant Miquel i Pequin. Al nucli antic, s’han netejat i/o tapat grafits i s’ha portat a terme una neteja extraordinària als parcs infantils. Aquests dies, s’està realitzant el manteniment del mobiliari urbà de diferents parcs de Bonavista i s’ha començat la neteja d’embornals i herbres al barri de Montolivet, després de fer-se a l’Eixample Malagrida.

El “Fem dissabte als barris” té per objectiu la millora de tota la ciutat. Per aquest motiu, es programen accions durant tot l’any i en tots els barris d’Olot. Durant el 2017, s’han netejat 4.399 embornals, 2.137 senyals de trànsit i/o faroles a més de 1.149 la retirada de grafits a contenidors i murs. Bona part de les peticions arriben a través de les associacions de veïns que fan arribar a l’Ajuntament les accions de millora que, s’intenten resoldre amb la màxima celeritat. Una del es vies més habituals on arriben aquestes peticions és a través del programa la Ciutat dels Detalls.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat