WOMART REIVINDICA EL TALENT FEMENÍ
WOMART REIVINDICA EL TALENT FEMENÍ Intervencions de 10 artistes femenines a 10 ciutats catalanes, entre elles OlotMíriam Alarcón i Marc García de REBOBINART són els guanyadors del Concurs de Comissariat que la Xarxa Transversal ha convocat aquest 2017. Es tracta d’un concurs de comissariat artístic per a intervenir a l’espai públic als municipis de la Xarxa Transversal. L’acció central de la proposta tindrà lloc el dissabte 14 d’abril de 2018 a deu poblacions del país, entre les quals hi ha Olot.

Womart és un projecte que reivindica la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals, en general, i en l’art urbà (o art en l’espai públic) en particular. Les deu artistes donaran vida a carrers, murs i sales d’exposicions. Moltes de les artistes proposades per Womart treballen el grafiti i d’altres fan intervencions més performàtiques.

La manca d’igualtat de gènere en els circuits institucionals de les arts visuals posa de manifest que encara hi ha un resistent sostre de vidre que impedeix assolir una paritat real pel que fa al reconeixement de les artistes professionals. En resposta a aquesta realitat, sorgeix Womart amb l’objectiu de visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització.

L’associació REBOBINART s’ha especialitzat en el desenvolupament de projectes socials a través de l’art urbà de qualitat. Treballen des de l’any 2012 amb una clara filosofia social, reivindicant l’art urbà com una font de dinamització social i cultural; fomentant les expressions més elaborades de l’art urbà i procurant desestigmatitzar la percepció d’aquesta forma artística que sovint ha estat considerada vandàlica o invasiva. Des d’aquesta entitat es fomenta una visió de l’art urbà professional posant-lo al servei de la societat a través de la creació de projectes que s’arrelen en el territori, que aporten un valor afegit a l’espai urbà i que generen una nova via de comunicació amb la ciutadania propiciant l’esperit crític i transmetent missatges de caràcter social en cadascun dels projectes generats.

Les 10 ciutats que conformen la Xarxa Transversal i acolliran el projecte Womart aquest abril són: Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova i la Geltrú.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat