ARRIBEN ELS REIS
ARRIBEN ELS REIS Els trons s’instal.len dalt les escales de l’església de Sant Esteve, a causa de les obres al FiralLa cavalcada dels reis sortirà a les 18.30h de la plaça Clarà. La principal novetat és que els trons de Melcior, Gaspar i Baltasar s’instal·laran al capdamunt de les escales de l’església de Sant Esteve. A causa de les obres del Passeig d’en Blay, es canvia la ubicació habitual del capdamunt del Firal i es recupera una ubicació que ja havien tingut els Reis a la dècada de 1960. La fotografia de l'ACGAX. Servei d'Imatges. Fons Joan Antoni Satorre Tomàs.

 

Tothom qui vulgui passar a saludar els Reis haurà de pujar per la rampa de l’església de Sant Esteve i baixar per les escales laterals de davant de Can Tenas. Els fanals que participin al concurs Miquel Gou es recolliran a la plaça d’Esteve Ferrer, a davant de les escales principals de l’església, tan bon punt Ses Majestats s’hagin assegut als Trons. Poden participar al concurs de fanals tots els fanals de fabricació casolana. Es recolliran tan bon punt acabi la cavalcada i un jurat format per artistes locals escollirà els deu premiats. El veredicte es donarà a conèixer a les 21h i per optar al premi cal ser present a Sant Esteve al moment que es lliuren els premis.

 

Una altra novetat d’aquest any és que el tram final del recorregut de la cavalcada es farà íntegrament a peu. La cavalcada començarà a la plaça Clarà i passarà pels carrers Mulleras i Bisbe Lorenzana fins al carrer Serra i Ginesta. Allà tots els personatges baixaran de les carrosses i seguiran a peu per la plaça Major i carrer de Sant Esteve fins arribar a la parròquia.

 

Pel que fa al contingut de la Cavalcada, aquest any els Carters Reials seran molt més propers que mai a les famílies. Els dos personatges aniran a peu recollint personalment les cartes d’aquells infants que no hagin pogut anar al Campament i vulguin fer-los arribar els seus desitjos als Reis de l’Orient. Una altra novetat serà la carrossa del mag que s’ha renovat de dalt a baix. Prop de 300 patges participen de la Cavalcada Reial, que el Centre Catòlic Olot organitza des del 1946. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat