VISITA DE LA CONSELLERA DE SALUT
VISITA DE LA CONSELLERA DE SALUT L’alcalde li ha reclamat que el Departament avanci en la construcció del CAP de Sant MiquelLa consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat avui Olot. A primera hora ha arribat a l’Ajuntament, on ha signat en el Llibre d’Honor, i a continuació s’ha dirigit junt amb l’alcalde Josep M. Corominas al Centre d’Atenció Primària i a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. És a l’Hospital on ha anunciat que l’Agència de Salut Pública de Catalunya compartirà espais amb aquest centre de referència per la comarca. La titular de Salut ha destacat que “aquesta integració de la salut pública amb l’assistencial permetrà una treball comunitari entre hospitals, primària i els ens locals”. “És una gran oportunitat de treballar sinergies que donaran fruits en un futur i que, de ben segur, ens permetrà exportar projectes semblants a altres territoris”, ha reblat la consellera.

 

Els serveis de Salut Pública a la Garrotxa compten amb 25 professional i els seus serveis s’adrecen a la ciutadania, al món local i a sectors econòmics clau com el de l’alimentació. És d’especial rellevància el control sanitari de les indústries càrnies de la Garrotxa, amb presència de holdings d’alt nivell i exportadors que generen molts llocs de treball a la comarca. L’any 2018 es van fer més de 800 controls sanitaris en aquestes empreses i entre el petit teixit industrial relacionat amb productes de qualitat lligats a l’entorn.

 

L’alcalde Josep M. Corominas ha reiterat a la consellera la necessitat que el Departament de Salut avanci en la construcció del CAP de Sant Miquel perquè pugui disposar d’unes millors instal·lacions i que puguin oferir més serveis. D’altra banda, la consellera ha destacat que els serveis de salut pública també treballen de manera conjunta amb l’atenció primària per promoure estils de vida saludables, que passen, per exemple, per promoure l’activitat física. Vergés ha indicat que aquest és “un clar exemple del que és treballar en comunitat” i també de “com obrim el sistema sanitari públic a la comunitat”.

 

Alba Vergés també ha posat en valor la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica -única a Catalunya- i ha afirmat que evidencia que “la salut va estretament lligada al 80% dels determinants de la salut que estan fora del sistema sanitari, molts dels quals relacionats amb el medi ambient”. 

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat