VOLS FER EL CARTELL DE LES FESTES DEL TURA?
VOLS FER EL CARTELL DE LES FESTES DEL TURA? Ja es poden consultar les bases per al concurs de cartells de la Festa Major d’Olot, que tindrà lloc del 6 al 10 de setembreL’Ajuntament d’Olot acaba d’obrir la setena edició del concurs de cartells de Festes del Tura. La Comissió de Festes convoca el concurs per escolli el pòster amb el que es donarà a conèixer la programació d’aquest any. La convocatòria té caràcter biennal coincidint amb els anys imparells mentre que els parells s’encarrega l’obra a un artista local.


Roser Matas va ser l’autora del cartell de les Festes del Tura 2017, l’últim any en què el disseny es va escollir per concurs. Els gegants van ser els protagonistes del cartell d’enguany. Entre les 52 obres que es van presentar al concurs, el jurat va escollir la proposta de Matas en què el gegant i la gegantessa preparaven l’ornamentació de Festes estampant la seva pròpia imatge, una a una, a totes les gallardes de la ciutat. L’any passat va ser obra de Pep Sau. L’artista i fotògraf olotí va representar la diversitat de les Festes i l’orgull de com les viuen totes les persones de la ciutat en un homenatge als retratistes d’època.

Tothom pot participar del concurs per al cartell de la Festa Major d’Olot. Les obres presentades han de ser originals i inèdites i han de tenir com a tema genèric les Festes del Tura d’Olot. Es poden realitzar amb qualsevol tècnica i s’han de presentar en suport físic i digital. En tots els suports és indispensable que hi figuri, de manera, ben visible, el text següent: Olot, Festes del Tura. Del 6 al 10 de setembre de 2019.

Aquest dilluns 8 d’abril s’han presentat les bases del concurs del cartell de Festes del Tura i avui mateix s’ha obert el termini de presentació de propostes, que finalitza el 24 de maig. Els cartells es poden entregar a l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot Can Trincheria (carrer Sant Esteve, 29) de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a 19h.

Un jurat format per l’alcalde d’Olot -que podrà delegar en el regidor de Festes-, un membre de la Comissió de Festes del Tura, un dissenyador gràfic, un membre d’alguna de les entitats relacionades amb les Festes, un dels autors dels cartells d’altres anys i un tècnic de Festes seran els encarregats d’escollir el cartell, que es presentarà a mitjans del mes de juliol. L’autor de l’obra guanyadora rebrà un import de 800 euros.

Les bases complertes del concurs es poden consultar a la pàgina web de Festes  del Tura festesdeltura.olot.cat. També es poden trobar a les diferents xarxes socials de festes com Twitter, Facebook o Instagram.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat