ES TORNEN A INICIAR ELS PROGRAMES OCUPACIONALS PER A JOVES
ES TORNEN A INICIAR ELS PROGRAMES OCUPACIONALS PER A JOVES Avui comença el procés de selecció per cobrir les primeres 10 ofertesAquest mes de gener s’han posat en marxa dos programes ocupacionals dirigits als joves de la Garrotxa. L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa des de les Àrees d’Ocupació i Joventut treballen conjuntament en fer possibles aquests programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançats pel Fons Social Europeu, i que permetran donar formació i/o ocupació a 39 persones joves.

 

L’empresa Tavil col·labora amb el programa FEM OCUPACIÓ PER A JOVES oferint formació i contracte a 10 joves d’entre 18 a 29 anys i amb estudis d’ESO. Avui es realitza el procés de selecció dels joves i a finals de mes els seleccionats començaran la formació.

 

La cap de l’Àrea d’Ocupació, Lídia Fernández, ha volgut “fer una crida a les empreses que vulguin participar d’aquest projecte”. Segons Fernández “queden 9 places més dins aquest programa al que es poden acollir qualsevol empresa de la comarca que tingui una oferta de treball”. Des de l’Àrea d’Ocupació del Mas Les Mates es realitzarà un procés de selecció de cada jove en funció de la demanda de l’empresa i es tutoritzarà i formarà el candidat segons el lloc de treball per garantir una bona adaptació al lloc de treball. L’empresa, de la seva banda, es podrà beneficiar d’una subvenció per a la contractació del jove durant un període mínim de 6 mesos. L’any 2016 ja es va portar a terme aquest programa del que es varen poder beneficiar 14 empreses i 19 joves.

 

Pel que fa al programa JOVES PER L’OCUPACIÓ s’adreça als joves entre 16 i 24 anys que no han finalitzat l’ESO o bé que, tot i tenir-lo, no han continuat estudiant. Aquest programa ofereix suport, tutorització i orientació laboral al jove, formació i suport per aconseguir l’ESO i una formació professionalitzadora en indústria alimentària o bé en manteniment, a més de pràctiques en empreses. Si una empresa contracta un dels joves del programa obté una subvenció per part del SOC del SMI del jove durant un període de 6 mesos. Aquest programa s’iniciarà a principis de febrer i la darrera setmana de gener es farà la selecció dels joves participants.

Al 2016 aquest programa va tenir uns resultats molts positius. Dels 20 joves que hi van participar, 18 van trobar feina i dels 14 joves que no tenien l’ESO, 3 es graduaran abans de finalitzar el programa el març de 2018. De la resta, tots han aprovat assignatures i està previst que continuïn amb la formació.

 

Per conèixer més detalls sobre aquesta nova edició dels programes, s’ha convocat una sessió informativa que tindrà lloc el proper dijous 26 de gener a 2/4 de 10h del matí a l’Ideal-OJG. S’adreça a tots els joves de la comarca que puguin estar interessats en participar en un dels programes dels que s’explicaran característiques i requisits. Properament, també es farà una sessió informativa per explicar els programes a les empreses.

 

 

Per mes informació cal posar-se en contacte amb el Mas Les Mates:

al carrer Mestre Falla 46 o bé al telèfon 972267812imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat