ARRIBEN ELS REIS
ARRIBEN ELS REIS La cavalcada sortirà aquesta tarda de la plaça ClaràDes d'aquest dilluns la plaça Clarà ha acollit el Campament Reial. Fins aquest dijous, els patges i la resta de comitiva han rebu la visita de molts nens i nenes mentre han acabat de preparar l'arribada dels tres Reis. Els guies han portat als assistents per grups a veure a l’encarregat del temps, als cuiners, al fanaler, a la caramel·lera, al carboner, als carters i a la setantena de patges vinguts expressament des d’Orient. L’any passat més de 2.000 infants van passar pel Campament.

LA CAVALCADA
Uns 300 patges participaran a la Cavalcada de Reis d’Olot. El seguici comptarà amb la presència dels principals personatges reials com el Fanaler i la Fanalera, els Encarregats del Temps, la Caramelera, els Cuiners, el Mag, el Carboner, els Carters, la Xumet i les Encarregades dels Regals. Tots ells acompanyaran a Melcior, Gaspar i Baltasar a la capital de la Garrotxa.

Entre les novetats d’aquest any destaca la renovació de la carrossa de la Caramelera, que n’estrenarà una de nova. També per primer cop els Encarregats del Temps portaran la màquina que fan servir per allargar les hores i els minuts i fer possible que Ses Majestats passin per totes les cases en una sola nit. L’any passat els Encarregats del Temps van participar de cavalcada i aquest any s’instal·len durant 3 dies al campament.

Aquest dijous 5 de gener la cavalcada sortirà a 2/4 de 7h de la tarda de la plaça Clarà. Recorrerà els carrers Mulleras, Serra Ginesta, Major, Sant Esteve fins arribar al Firal, on els Reis de l’Orient rebran de l’Alcalde la clau de la ciutat que obre totes les portes d’Olot durant aquesta nit màgica. L’arribada de Ses Majestats a Olot es podrà seguir en directe per tot Catalunya a través de la Xarxa de Televisions Locals.

Un cop Ses Majestats s’hagin assegut als trons començarà el Concurs de Fanals Miquel Gou. Un jurat format per artistes locals escollirà els deu millors fanals artesanals. Els premis es lliuraran a les nou del vespre i consistiran en un lot de contes i material didàctic. Des dels Catòlics es demana que la gent s’animi a penjar fotografies del Campament i la Cavalcada a Instagram amb l’etiqueta #ReisOlot17.


EXPOSICIÓ D’IMATGES HISTÒRIQUES 
Fins a mitjans de gener es pot veure a la sala El Caliu una exposició sobre el Campament Reial, amb fotografies històriques i tots els dibuixos que els alumnes de 3r i 4t de primària de l’escola El Morrot van realitzar per il·lustrar la portada de la Carta als Reis 2017. El dibuix guanyador ha estat el de la Júlia Aulina.

Aquest 2017 fa 71 anys que Els Catòlics organitza l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat d’Olot i 18 anys que munta el Campament de la plaça Clarà. La Cavalcada d’Olot i el Campament Reial s’ha convertit en un acte de ciutat on qui més qui menys s’hi implica dins de les seves possibilitats i s’ha convertit en referència per altres punts del país. L’any passat va venir expressament a veure el Campament Reial nombrosos grups de famílies d’arreu de les comarques gironines, de la Catalunya Central i de l’àrea metropolitana de Barcelona. Diverses poblacions del país, com per exemple Manlleu, s’han interessat en com s’organitza un Campament Reial i una Cavalcada d’aquestes característiques.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat