ACORD PER UN NOU ESTUDI INFORMATIU DE LA VARIANT DE LES PRESES
ACORD PER UN NOU ESTUDI INFORMATIU DE LA VARIANT DE LES PRESES La Generalitat i els ajuntaments de Les Preses,la Vall d’en Bas i Olot acorden les línies bàsiques per impulsar aquesta actuació de l’eix Bracons-OlotLa Generalitat i els ajuntaments de Les Preses, la Vall d’en Bas i Olot han acordat les línies bàsiques per impulsar un nou estudi informatiu que concreti el traçat de la variant de les Preses, que connectarà amb la variant d’Olot, dins de l’eix viari de la C-37 Bracons – Olot. Així, després d’un treball conjunt d’anàlisi de les diverses alternatives possibles, les parts han determinat les bases que haurà de complir la nova infraestructura perquè sigui compatible amb el territori. En aquest sentit, la nova variant discorrerà entre la sortida actual de Bracons de la C-37 i la futura variant d’Olot, amb un traçat que evitarà al màxim l’afectació en el territori. Discorrerà en tot moment pel marge dreta del riu Fluvià, i serà d’un carril per sentit.

 

Pel que fa al traçat, concretament:

 

• Àmbit sud: des de la carretera existent (C-152), tindrà 2 noves connexions, una a l’àmbit de l’actual rotonda amb la C-63 i l’altra més propera al nucli de Les Preses, per tal de permetre tots els moviments.

 

Àmbit central: discorrerà per l’àrea entre el nucli habitat i el riu, sense trencar la qualitat paisatgística d’aquest espai.

 

Àmbit nord: amb una ocupació mínima, discorrerà a prop de la via verda Olot – Girona – Sant Feliu de Guíxols (Ruta del Carrilet), de manera que les infraestructures ocuparan un mateix espai, fins a enllaçar amb el túnel de la serra de la Pinya.

 

En virtut d’aquest acord, el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà la redacció d’un nou estudi informatiu que es licitarà properament i que permetrà desenvolupar tècnicament la solució acordada, així com tancar el seu disseny perquè sigui compatible amb la variant d’Olot, que ja disposa de projecte constructiu redactat.

 

L’alcalde Josep M. Corominas ha assegurat que “avui es concreta l’acord que els tres alcaldes hem estat treballant durant temps amb el Departament, es desencalla un procés que portava anys aturat i permet tirar endavant un altre tràmit, com és l’estudi informatiu, que ens acabarà de concretar la part sud d’aquesta variant”. Corominas ha destacat el consens de l’acord aconseguit “potser no tothom estarà satisfet de la solució, però crec que tothom podrà trobar punts suficients de coincidència per desencallar un tema gravíssim i important de solucionar per a la ciutat i la comarca”. L’alcalde ha afegit que “sóc conscient que és un llarg camí i que això només és un pas, encara que molt important, en el que haurem de seguir treballant aquests propers mesos”.

 

Per a més informació consulteu la pàgina web de la Generalitatimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat