CAN MONSÀ ESPAI OBERT
CAN MONSÀ ESPAI OBERT Torna a obrir aquest mes de gener per preparar els exàmens de després de FestesL’edifici de Can Monsà tornarà a obrir les portes els caps de setmana previs al període d’exàmens universitaris per tal que els estudiants tinguin un espai on treballar i estudiar. De l’11 al 27 de gener, els divendres de 20 h a 24 h, i els dissabtes i diumenges de 15 h a 24 h. El destinatari és el públic a partir de 16 anys: estudiants universitaris, de batxillerat i de CFGS, però també qualsevol persona que necessiti un lloc on treballar i/o estudiar.

Aquesta iniciativa es va realitzar per primera vegada el gener de 2017 i, gràcies a la bona acollida que va tenir la iniciativa, es va repetir durant els mesos de maig i juny del mateix any, coincidint amb els exàmens de selectivitat, i també durant el gener de 2018. A Can Monsà s’hi poden trobar espais d’estudi en silenci per a aquelles persones que necessiten concentració, i espais de treball per als que hagin de treballar en grup.

Els usuaris de les edicions anteriors, van valorar sobretot l’ambient d’estudi, el silenci, la comoditat, l’obertura en horaris en què la biblioteca municipal està tancada i l’atenció rebuda. Un total de 181 usuaris van fer ús de la sala d’estudi i/o sala de treball durant el mes de gener i juny del 2017 (66 usuaris al gener i 115 al juny). Durant el gener de 2018 van ser 68 usuaris, durant els tres caps de setmana que es va obrir. La majoria dels assistents dels mesos de gener eren estudiants universitaris, estudiants de batxillerat o cicles formatius i la resta estaven fent altres estudis, mentre que durant l’obertura del mes de juny el percentatge d’estudiants de batxillerat o cicles formatius augmentà perquè hi havia les proves de selectivitat.

Com a referència, consta que 1.254 garrotxins/es van cursar estudis universitaris durant el curs 2017/18, sumant estudiants de grau, màsters oficials i doctorats. A més, cal tenir present la tendència a l’alça a participar en activitats de formació contínua universitària –cursos d’especialització, postgraus  i  màsters propis-. La major part d’aquestes persones viuen o fan vida fora de la ciutat de dilluns a divendres.

Actualment Can Monsà acull les dependències de la FES, la UNED Garrotxa, la Fundació Kreas, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Noves Oportunitats.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat