LA FES AL 2019
LA FES AL 2019 La formació al llarg de la vida, prioritat de la Fundació d'Estudis Superiors per a l'any que veLa Fundació d’Estudis Superiors d’Olot encara el 2019 amb una prioritat: posar en valor la formació al llarg de la vida. Amb prop de 20 anys de trajectòria, una de les apostes dels últims anys ha estat la formació in company i els plans de formació a mida per a les empreses.

Un servei que se suma a la llarga llista d’activitats formatives que la Fundació ofereix i que s’estructuren en 4 grans branques:

1.    Universitats: seguim treballant per portar estudis universitaris a Olot i per al 2019 s’han programat dos postgraus amb la Universitat de Girona:
⦁    La 8a edició del Postgrau en Vulcanologia, amb la col·laboració de la Fundació CSIC i l’IAVCEI, que cada any porta a Olot estudiants d’arreu del món en un postgrau que ja ha esdevingut un referent dins del sector de la Geologia i la Vulcanologia, a nivell mundial.
⦁    Postgrau en Introducció a la Il·lustració Científica de Ciències Naturals. Una oferta formativa única a Catalunya i de caràcter molt singular que vol donar resposta a l’alta demanda existent per professionalitzar el sector de la il·lustració. El marc de la comarca de la Garrotxa és idoni per una formació que exigeix moltes sortides de camp per poder treballar in situ amb l’acompanyament de professors de referència dins del sector com Blanca Martí, Carles Puche, Oriol Massana o Toni Llobet, entre d’altres. Aquest postgrau compta amb la col·laboració de l’Escola d’Art d’Olot.

2.    Empresa:
⦁    Torna el curs de Direcció Financera amb ESADE. Després de dos anys una de les escoles de negocis més importants de casa nostra torna a Olot amb l’objectiu d’oferir formació a les empreses del territori.
⦁    Els Seminaris Empresarials inclouen 14 propostes amb formació específica i de curta durada sobre LEAN, indústria 4.0,
mobile marketing o habilitats directives, entre d’altres.
⦁    Les Sessions de Formació per a Emprenedors arriben a la 13a edició amb una novetat molt important: la creació de dos itineraris  de formació específics segons les necessitats  dels  usuaris. D’una banda un itinerari amb formació transversal (comunicació, venda en línia, xarxes socials o gestió del temps) i, de l’altra, un itinerari sobre creació de negoci (competències emprenedores, anàlisi i previsió financera, documents i tràmits a l’hora d’obrir un negoci, etc.) que es portarà a terme dos cops l’any, amb l’objectiu d’arribar a tots els emprenedors i emprenedores que hi estiguin interessats.

3.    Formació per a professionals:
⦁    Sectors professionals: seguim amb l’oferta d’anys anteriors amb els cursos d’estiu per a docents, formació específica per al sector turístic (com el curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa o les sessions de formació permanent), formació per a professionals de la jardineria i el paisatgisme (cursos de poda, de gestió del risc del trencament de l’arbrat o de biodiversitat urbana), formació específica per a arquitectes organitzada amb el COAC i un curs adreçat a professionals del disseny que organitzem conjuntament amb l’Escola d’Art d’Olot.
⦁    Formació contínua i ocupacional: per al 2019 hem previst formació gratuïta sobre posicionament web, xarxes socials o Illustrator amb PIMEC i també formació sobre soldadura, robòtica o pneumàtica amb la Fundació Paco Puerto.

Més enllà de les pròpies activitats formatives, la FES ofereix diferents serveis a les empreses (bonificació de la formació de forma gratuïta per a les nostres activitats, reconeixement per part del  Departament d’Ensenyament, etc.), als instituts de la comarca (gestió de les beques ERASMUS i de mobilitat) i també als estudiants (de l’11 al 27 de gener tornen els espais oberts de Can Monsà com a lloc d’estudi i treball, gestionem les matrícules de l’Aula Mentor a Olot i som punt d’informació de la UOC).

El regidor de Progrés Econòmic, Estanis Vayreda, i Marta Figueras, tècnica de la FES, han presentat aquest matí el programa d'activitat de la FES per al 2019. La FES afronta el el 2019 treballant per acostar formació de qualitat al territori amb l’objectiu de millorar les competències professionals i personals de la població, amb una clara vocació de servei cap a les persones.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat