15 ANYS DEL RODAJOC
15 ANYS DEL RODAJOC Més de 500 alumnes que gaudeixen d’una matinal de jocs de tot el món coincidint amb el Dia Mundial de l'Activitat FísicaAquest divendres 6 d’abril se celebra la 15a edició del RODAJOC. La jornada, que té lloc al recinte firal d’Olot, serveix de cloenda de tot el treball sobre jocs tradicionals i cooperatius que els mestres d’educació física desenvolupen a les seves escoles amb els alumnes de tercer de primària. És l’experiència dels jocs sense fronteres amb la idea que el joc sigui una font d’intercanvi cultural i una eina que proporcioni jugar pel plaer de jugar. Amb el Rodajoc els nens i nenes coneixen un ventall de jocs tradicionals d’arreu del món i fomentem relacions personals entre nens i nenes de diferents escoles.

El Rodajoc representa una experiència pedagògica que passa a l’acció de forma decidida. En aquest sentit, el Rodajoc està considerat una experiència pedagògica sostenible: recupera l’espai de joc per excel·lència com és el carrer, la plaça… Es tracta en definitiva d’un espai de trobada que no està pensat ni preparat de forma específica.

El Rodajoc és un espai on es posa l’èmfasi en gaudir de cada moment de forma plena, a facilitar la relació entre els infants d’Olot i comarca, a plantejar un espai de trobada multicultural i, a més a més, respectant sempre una distribució heterogènia de tots els participants.

És important destacar que és una activitat de comarca, amb la participació, enguany, de 548 alumnes que gaudeixen d’una matinal de jocs de tot el món amb l’únic objectiu de passar-ho bé i compartir una estona  amb nenes i nens d’altres escoles que en grups barrejats faran un circuit per poder jugar a tots els jocs i descansar de tant en tant.

Per acabar la jornada, l’acte finalitza amb la Cançó del Rodajoc i amb el seu ball que ja s’ha convertit en l’himne de la matinal i que tothom balla i canta a l’hora com a cloenda de la diada.

Per fer possible el Rodajoc treballen conjuntament l’Institut Municipal d’Esports i Lleure i l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot. A banda es compta amb la valuosa col·laboració dels alumnes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior d’Activitats Físico-Esportives de l’Escola Pia que han assumit com a part de la seva formació la participació com a monitors i monitores en aquesta activitat. El Consell Esportiu també ajuda a tirar endavant l’activitat. I finalment hi ha la col·laboració i implicació de tots els mestres d’educació física de les escoles de primària de la comarca, en especial el Seminari de Mestres d’Educació Física. A més enguany hem comptat amb la participació de l’Escola d’Art d’Olot que ens han dissenyat i produït un photocall per rebre els alumnes que hi participen.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat