9% MÉS D’ATENCIONS A L’OFICINA D’INFORMACIÓ TURÍSTICA
9% MÉS D’ATENCIONS A L’OFICINA D’INFORMACIÓ TURÍSTICA En els primers sis mesos de l'any en què també ha crescut en un 7% l'ocupació dels allotjamentsEn els primers sis mesos de l’any, l’Oficina de Turisme d’Olot ha atès 8.227 persones. Significa un increment del 9,4% en relació a les 7.519 atencions realitzades en el mateix període de 2015. El març, amb 2.297 consultes, és el mes en què l’Oficina de Turisme d’Olot ha registrat més activitat en el que portem de 2016. El fet que la Setmana Santa hagi estat al març (l’any passat va ser a l’abril) ha fet del tercer mes de l’any el que més persones ha portat a l’Oficina de Turisme. Això ha fet que, excepte l’abril, s’hagi superat cada mes les dades de l’any anterior.


El perfil majoritari de la persona atesa a l’Oficina de Turisme d’Olot és el d’una parella que resideix a Catalunya (49,5% del total). Val a dir que en aquest primer semestre d’any, han augmentat 5%, fins a situar-se en el 17,9% del total, les atencions fetes per persones de la resta de l’Estat Espanyol, especialment procedents de València, Euskadi i Madrid. “És destacable que en aquests moments s’incrementin les atencions presencials quan cada vegada ens informem més per internet, a través de pàgines web i xarxes socials” ha subratllat el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda.

 

Pel que fa als interessos que els porta fins a Olot, la principal motivació és la natura.  Segons dades recollides per l’Oficina, un 43,7% de les persones que visiten Olot -4 punts per sobre del 2015- vénen atretes pel paisatge i l’entorn. Per això, des de l’Oficina de Turisme, ofereixen informació centrada en el volcà Montsacopa, la Moixina i el Parc Nou.

 

En el que portem d’any, l’ocupació dels allotjaments d’Olot ha augmentat 7 punts en relació al mateix període de 2015. De gener a juny, els establiments han tingut plens, de mitjana, un 49,4% de les places disponibles (al 2015 havia estat del 42,4%), amb caps de setmana amb plena ocupació coincidint amb esdeveniments com l’Olotx2, el Sismògraf i la sortida de la Trailwalker, entre altres competicions esportives de la ciutat.  Vayreda ha destacat que “estem convençuts que aquest any superarem el 50 %  d’ocupació mitjana que no havíem tingut a la ciutat des de l’any 2008 (al 2012 estàvem al 35,7%). Per tant, estem molt contents que les dades es vagin normalitzant”.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat