AQUEST ESTIU S'IDENTIFICARAN LES PARADES DEL MERCAT SETMANAL
AQUEST ESTIU S'IDENTIFICARAN LES PARADES DEL MERCAT SETMANAL A finals de mes, es començaran a distribuir les primeres plaques a les parades d'alimentació i planterL’Ajuntament d’Olot ha aprovat les bases per a l’atorgament d’ajuts als marxants d’alimentació i planter del mercat setmanal. La convocatòria, amb un import de 1.500 euros, preveu ajudes als titulars de les parades que mantenen en òptimes condicions l’espai que tenen assignat els dilluns. Aquest dijous 14 de juliol s’ha obert el període de presentació de sol·licituds, que finalitzarà el 30 de setembre.

 

Per acollir-s’hi cal adreçar-se a l'Institut Municipal de Promoció de la Ciutat i omplir la sol·licitud corresponent. A partir de l’1 d’octubre, s’examinaran les propostes rebudes a partir dels criteris següents:

-          mantenir l’espai en adequades condicions d’ordre i neteja durant el mercat

-          deixar l’espai de la parada degudament escombrat al final de l’exercici de venda

-          deixar les caixes i recipients de les mercaderies degudament separats en funció del material, recollits i apilats al final de l’exercici de venda

-          separar i abocar els residus de venda als contenidors corresponents i assignats

En funció dels paràmetres anteriors, els marxants podran obtenir un ajut mínim de 18,75 euros per metre lineal de parada fins a un màxim de 37,50 euros el metre lineal (pràcticament el 50% de la taxa del mercat setmanal, que és de 75 euros cada metre lineal). “Creiem que és una bona manera d’incentivar que l’espai on es fa el mercat es mantingui en bones condicions i que es bonifiqui els marxants que reciclen i netegen bé amb un màxim del 50% de la taxa que paguen per venir al mercat dels dilluns” ha explicat el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda.

 

 

 

Al mercat d’Olot, actualment hi ha 132 parades, de les quals 55 són d’alimentació i planter. A partir de finals de mes estaran totes identificades amb una placa on, a més de les dades per al control del mercat (matrícula, titular, metres de la parada...) hi constarà la informació d'interès per al consumidor, com la procedència del producte, si és o no d'elaboració pròpia (en el cas de ser-ho, en quin percentatge), si pertany a alguna associació, si disposen de segells de qualitat i de certificacions que ho acreditin.

 

A les properes setmanes, l’Ajuntament lliurarà als marxants d’alimentació i planter la placa de la seva parada que, caldrà que col·loquin en un lloc ben visible, tal com estableix el reglament de venda no sedentària del mercat d’Olot. L’objectiu de la mesura és que el consumidor disposi de més informació dels productes que pot trobar al mercat i que aquest es realitzi en òptimes condicions.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat