JUNTA DE SEGURETAT
JUNTA DE SEGURETAT El conseller d'Interior adverteix del creixement en les estafes en comprar per internet a la Junta de Seguretat d’OlotEl conseller d’Interior, Miquel Buch, ha encapçalat aquesta tarda la Junta Local de Seguretat d’Olot, on ha alertat els ciutadans del municipi de l’augment de les estafes per internet. “Els delictes contra el patrimoni a través de les estafes són el segon fet delictiu més comú al municipi, representen un 26,8% de les infraccions”, ha afirmat.  

 

Per aquest motiu, el titular d’Interior ha fet una crida als olotins a parar molta atenció quan duguin a terme aquest tipus de transaccions per internet. “A vegades una persona compra pensant que es tracta d’una ganga, però és un engany”, ha remarcat. Buch també explicat que des del departament d’Interior s’està duent a terme molta pedagogia per prevenir aquests delictes a través del cos de Mossos d’Esquadra, impartint cursos sobre les estafes a les noves tecnologies.

 

El conseller d’Interior també ha valorat positivament les dades sobre la seguretat d’Olot i el treball conjunt del consistori, la policial local i els Mossos d’Esquadra per aconseguir aquests resultats. En aquest sentit, Buch ha agraït a l’Ajuntament la inversió que va fer en càmeres de seguretat i lectors de matrícules, “fet que ha permès millorar la seguretat de la ciutadania”. Paral·lelament, també ha remarcat el descens significatiu dels accidents de trànsit al territori i ha felicitat el consistori per la seva tasca, així com la policia local d’Olot.

 

L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, també ha agraït “la feina dels cossos de seguretat, que de manera coordinada amb la policia local i els Mossos d’Esquadra està donant els fruits que esperàvem”.  En aquest sentit, el batlle ha assenyalat que els resultats són bons, ja que “la ciutat registra un 30% menys d’actuacions policials que la regió de Girona en el seu conjunt i si ho comparem amb el conjunt de Catalunya, gairebé arribem a una disminució del 40%”.

 

La reunió, que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Olot, ha servit per analitzar l’estat i les problemàtiques en matèria de seguretat del municipi. També ha comptat el regidor de seguretat, Josep Gelis, el director dels Serveis Territorials del departament d’Interior, Albert Ballesta, el comissari cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milán, el sotsinspector cap de l’Àrea Bàsica Policial d’Olot, Blai Ortiz i el sotsinspector cap de la Policia Local d’Olot, Ignasi López, entre d’altres autoritats. 

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat