EL TALLER DELS SASTRES
EL TALLER DELS SASTRES L'Ajuntament posa a disposició dels emprenedors, locals situats al voltant del carrer dels SastresL’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG , promou una iniciativa per tal de reactivar l’activitat a la zona del Carrer dels Sastres. Amb la col·laboració de l’Associació La Iera s’ha començat a treballar en el projecte –anomenat “Taller dels Sastres”-, que té per objectiu diversificar l'oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

 

De moment s’ha contactat amb els propietaris de 4 locals que l’Ajuntament llogarà per posar-los a disposició dels emprenedors, a un preu més assequible i per un termini màxim de tres anys. Es tracta d’establiments actualment en desús situats al carrer dels Sastres, Carnisseries, Alt de la Maduixa i plaça Major. Es vol facilitar l'obertura de nous negocis i l'accés a espais a professionals vinculats al sector cultural, artístic, artesà i de comerç tradicional i de proximitat. Les activitats a desenvolupar poden ser molt diverses: des de joieria, fotografia, gravat, confecció, vidres i ceràmica, classes, espai cosidor... i s’exclouen expressament les vinculades a la restauració. Els projectes han de ser de caràcter cultural, artístic, artesà, tradicional, tot i que també es demana que desenvolupin activitats socials i culturals o cursos d’aprenentatge de l’ofici.

 

La finalitat de la iniciativa és vertebrar activitats permeables amb l’entorn i amb aparadors vius. Els negocis que s’obrin com a resultat del projecte s’han de coordinar entre ells i crear un equip, i tindran la responsabilitat, conjuntament amb els veïns, comerciants i associacions com La Iera, de donar vida al barri i organitzar, com a mínim, dues vegades l’any algun acte públic, coincidint amb la festivitat de Sant Lluc, Nadal o la primavera...

 

Les persones interessades a participar-hi cal que facin arribar la seva sol·licitud a l’Ajuntament d’Olot. Hauran de presentar la seva proposta de pla de negoci, i en cas que siguin seleccionats, disposaran d’un servei de guiatge i assessorament. El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el proper dijous 6 de setembre, coincidint amb l’aprovació de les bases a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot, i finalitzarà el dijous 27 de setembre a les 14h.

 

 

“El taller dels Sastres” s’inicia ara com a prova pilot i ja es preveu una segona fase. La voluntat és continuar la recuperació de comerços artesans que hi havia hagut aquesta zona, reivindicar la figura de l’aprenent i dels oficis i impulsar la creació de nous projectes empresarials singulars dins el municipi. 

 

 

L’actuació forma part del PIAM del Nucli Antic que també treballa en l’obertura dels antics Magatzems Guitart com a espai de coworking. Aquesta tardor començaran les obres per condicionar les instal·lacions de Can Nyera mentre es realitza el procés per escollir la imatge d’aquest espai d’emprenedors. El 24 de setembre finalitza el termini de presentació de propostes de naiming i logotip per al nou coworking. Paral·lelament, es treballa l’estudi d’habitatge i en el projecte de nova plaça al costat del santuari del Tura, entre altres accions sorgides del procés participatiu del PIAM de Nucli Antic.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat