ESTALVI ENERGETIC
ESTALVI ENERGETIC Comença l'execució del projecte d’estalvi energètic de l’enllumenat viariAquests dies també s’ha començat a executar el projecte d’adequació de l’enllumenat viari d’Olot al reglament d’eficiència energètica. Els treballs consisteixen en la substitució de lluminària led de l’enllumenat públic de la ciutat. L’empresa SECE (Sociedad Española de Construcciones Eléctricas) porta a terme els treballs, que s’han adjudicat per 502.748,70 euros.

Per poder fer front a aquest pressupost, l’Ajuntament d’Olot s’ha acollit al Programa d’ajudes per a la renovació de la il·luminació exterior municipal que ha posat en marxa el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. La convocatòria posa a l’abast de les administracions préstecs sense interès per incentivar i promoure actuacions d’estalvi energètic que ajudin a reduir les emissions de diòxid de carboni.

Els tècnics han començat la substitució per l’Avinguda Onze de Setembre, el carrer Bolós i la plaça Espanya. A les properes setmanes, es realitzarà a la zona alta del barri de Sant Roc, el sector de Bonavista proper a la piscina municipal, l’entorn de la carretera vella de Batet, al polígon industrial de la Canya, la carretera de Riudaura, al sector del carrer Alforja, a tot el sector de la Guardiola, a l’avinguda Europa i la plaça del jutjats i al carrer del Roser.  

El projecte planteja la substitució de 1.330 lluminàries tecnologia led amb un menor consum que, segons ha concretat el regidor Josep Gelis, “representarà un estalvi total de 115 Kw de potència instal·lada i un estalvi de consum d’energia elèctrica al voltant 450.000 Kw/h any i un estalvi econòmic de 60-65.000 euros anuals”. 


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat