BONES DADES D'OCUPACIÓ PER SETMANA SANTA
BONES DADES D'OCUPACIÓ PER SETMANA SANTA Coincidint amb la Setmana Santa, Olot ofereix un espai per a autocaravanesOlot registra aquesta Setmana Santa unes bones dades d’ocupació. Des de divendres 7 d’abril i fins al dilluns 17, els establiments tenen reservades el 62,5% de les places disponibles. Una dada molt semblant a la Setmana Santa de l’any passat quan l’ocupació va arribar, de mitjana, al 68%, 9 punts per sobre del 2015. Si ens fixem en aquest proper cap de setmana, la previsió puja fins al 80%. Són dades recollides per l’Oficina de Turisme d’Olot que, en el que portem de Setmana Santa, ja ha atès 477 persones, la majoria famílies i parelles. El fet que la gent reservi cada vegada més a última hora fa preveure unes xifres d’ocupació semblants a les de l’any passat quan del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua l’ocupació es va arribar al 86%, un 3% més que al 2015. “Confiem que les reserves que en aquests moments tenim augmentin i que el temps d’aquest propers dies acompanyin una Setmana Santa que esperem que sigui ben positiva per al territori” ha explicat el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda.
 
Si ens fixem en modalitats d’allotjament, i segons dades de Turisme Garrotxa, les reserves d’allotjament per aquest cap de setmana estan al 83% en els hotels, el 93% en apartaments, el 96% en el turisme rural mentre que les cases de colònies i els càmpings es troben al 100%.

Una àrea per a autocaravanes
Amb l’inici de la Setmana Santa, s’ha posat en marxa a Olot un espai per a autocaravanes. Els usuaris d’aquesta modalitat turística disposen d’una àrea amb tots els serveis al seu abast per poder fer parada a la ciutat. Es troba al Càmping Les Tries que, a més d’obrir un nou accés per facilitar l’entrada de les autocaravanes ha condicionat un espai dins les instal·lacions. S’hi pot fer nit o bé només omplir aigua i buidar les aigües brutes i preparar el vehicle per a un nou recorregut.

L’Ajuntament d’Olot havia previst la creació d’una àrea d’acollida d’autocaravanes per donar resposta a la demanda d’estacionament i pernoctació dels usuaris d’aquesta modalitat turística. Amb el condicionament de la zona al Càmping Les Tries, la ciutat ofereix aquest servei als visitants que viatgen fent ruta. El regidor Estanis Vayreda ha explicat que “des de l’Ajuntament senyalitzarem l’àrea i farem difusió d’aquest nou servei que oferim com a ciutat”. Veient la importància que cada vegada està adquirint més aquest sector, els responsables del càmping han fet les millores necessàries per posar al dia les instal·lacions. Pau Badosa del Càmping Les Tries ha explicat que “disposen d’un centenar de parcel·les de les quals 35 són per autocaravanes mentre que la resta són bungalows, estades de llarga durada i zones per a acampada”. En Pau és actualment el responsable del Càmping Les Tries, la tercera generació d’un negoci familiar creat l’any 1964 i que actualment porta juntament amb la seva dona, nascuda a Alemanya. La demanda creixent del sector i l’atenció pel turisme europeu els ha portat a afegir aquesta modalitat a la seva oferta.

Segons una enquesta realitzada per Fira de Barcelona entre els visitants de la 31ena edició del Saló Internacional del Caravàning, un 40% dels enquestats diu haver-se iniciat en aquesta afició fa menys de 10 anys, i d'entre ells,  un 20%, fa menys de 5. Segons aquest mateix informe, el perfil majoritari és el d’una persona entre 30 i 50 anys que viatja habitualment en família (en un 58%) o en parella (un 42%). Pel que fa al tipus d'activitat, el 36% dels enquestats practica majoritàriament el turisme de natura i el 23% prefereix el turisme cultural mentre que només el 13% opta per les vacances de sol i platja.
Primavera a Olot!
El paisatge, la gastronomia i les activitats per fer a l’aire lliure són les principals demandes de les persones que ens visiten aquests dies. Per als ciutadans d’Olot i la Garrotxa i per a tots aquells que aquests dies hi fan estada, s’ha posat a la seva disposició una bona oferta d’activitats. L’Ajuntament d’Olot ha editat un fulletó on es recullen més de 90 actes per fer en família des de Setmana Santa fins a finals de juny. L’espectacle “The Incredible Box” que es podrà veure el demà dijous 13 d’abril a la plaça Major i “La dernière danse de Brigitte” un muntatge de dansa i titelles programat per al dilluns 17 a la plaça del Mig;  el Ball del Xai Be... són algunes de les activitats que formen part de la campanya de promoció de la primavera a la ciutat per gaudir-la en família.

El Primavera en Família a Olot va néixer l’any 2014 per desestacionalitzar el turisme i consolidar la ciutat i la comarca com a destí turístic per a aquesta època de l’any. Amb cada edició han augmentat el número d’activitats: les 90 propostes d’aquest any signifiquen un increment del 50% en relació a les programades a la primera edició gràcies a la suma d’esforços entre les institucions, entitats i associacions que fan possible totes les activitats dirigides a un col·lectiu molt específic: el públic familiar.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat