UNA NOVA MOSTRA DE SOLIDARITAT
UNA NOVA MOSTRA DE SOLIDARITAT La jornada central del Gran Recapte recull 31.937 unitats d’aliments i productes
La jornada central del Gran Recapte, celebrada aquest dissabte 26 de novembre, ha tancat assolint la xifra de 31.937 unitats d’aliments i productes bàsics recollits, amb destinació al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa. A partir d’aquest any, Càritas Garrotxa, amb la finalitat de classificar les donacions de manera més efectiva, ha establert un nou sistema de comptabilització dels productes donats, detallant el resultat final en unitats. El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, ha explicat aquest matí que “aquest sistema permet obtenir una millor radiografia dels productes emmagatzemats al Centre de Distribució i optimitza la gestió de la distribució al llarg de l’any”. 

 

 

Malgrat que la pluja va fer acte de presència a la tarda, molts ciutadans es van apropar durant tot el dissabte a alguns dels 18 supermercats d’Olot, responent així a la crida a la col·laboració ciutadana que el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa i Creu Roja.  El president del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Joan Espona, ha agraït a tots els ciutadans que “la seva participació al Gran Recapte”. La regidora de l’Ajuntament d’Olot, Montse Torras ha subratllat que “cada vegada s’aporten més productes  dels recomanats pel Gran Recapte perquè són més necessaris per als centres de distribució”. Torras també ha felicitat als voluntaris per la gran tasca realitzada, l’esforç, la il·lusió i els compromís de tots.

 

Degut a l’èxit que va tenir a l’edició anterior el projecte Teixim, gràcies al qual i amb la col·laboració de diversos casals de la gent gran de la Garrotxa i empreses tèxtils es van confeccionar 500 bosses de roba per recollir aliments, aquest any el projecte s’ha ampliat i s’ha arribat a les 700 bosses, que s’han distribuït entre supermercats i comerços d’Olot i comarca. Aquest any, sis casals han estat els encarregats de confeccionar les bosses de roba que durant tota la jornada central s’han utilitzat als 18 supermercats participants i que han permès reduir l’ús de bosses de plàstic no reutilitzables al llarg del dia.

 

Un cop finalitzada la jornada central del Gran Recapte que s’ha concentrat a Olot, la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics continua a la resta de municipis de la comarca. En total s’han habilitat 90 punts de recollida a les diferents poblacions de la Garrotxa.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat