RECEPCIÓ A LA PRESIDENTA DE LAS ABUELAS DE LA PLAZA DE MAYO
RECEPCIÓ A LA PRESIDENTA DE LAS ABUELAS DE LA PLAZA DE MAYO Estela de Carlotto visita l'Ajuntament abans de la conferència organitzada pel PEHOCEstela de Carlotto ha visitat aquest dilluns a la tarda l'Ajuntament d'Olot. La presidenta de les Abuelas de la Plaza de Mayo ha estat rebuda pels regidors del Consistori en un acte que ha tingut lloc a la Sala de Plens on ha signat en el llibre d'Honor de la Ciutat. L'alcalde Josep M. Corominas ha destacat la presència de Carlotto a Olot i al Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca, per organitzat la conferència que ha permès escoltar aquesta lluitadora per la justícia i els drets humans.

El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca ha organizat la seva conferència a Olot com a clausura del cicle de xerrades sobre els nous escenaris per al segle XXI. Estela de Carlotto, presidenta de les ABUELAS DE LA PLAZA DE MAYO de Buenos Aires, ha pronunciat aquest dilluns al vespre al Casal Marià la xerrada La lluita per la veritat i la justícia.

Nascuda l'any 1930 a la capital argentina, va perdre una de les seves filles durant la dictadura militar i, al llarg dels darrers trenta anys, ha encapçalat un dels moviments socials de defensa dels drets humans i civils més importants del Món. Ha lluitat per recuperar desenes de néts que foren robats a les seves famílies durant la dictadura militar. Entre d’altres, el 2014, va poder recuperar el seu propi nét després de més de 36 anys de buscar-lo.

En aquests moments ha estat mereixedora de desenes de reconeixements internacionals, entre els quals destaca el Premi de Drets Humans de Nacions Unides (2003), l’Estrella Polar de Suècia; el Premi Félix Houphouët-Boigny de foment de la pau per la UNESCO o el premi Roma de la Pau. Ha estat reconeguda per la majoria dels parlaments de països sud-americans i europeus, i és Ciutadana Il·lustre d’Amèrica Llatina (2014). També ha estat investida Doctora Honoris Causa per 15 universitats de tot el Món.  
imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat