ELS JOVES DE 12 a 16 ANYS TAMBÉ DECIDEIXEN
ELS JOVES DE 12 a 16 ANYS TAMBÉ DECIDEIXEN Divendres passat va tenir lloc la segona assemblea del Pressupost Participatiu de JoventutEl passat divendres 16 de març a l’Ideal-OJG es va celebrar la segona assemblea del Pressupost Participatiu de Joventut. En aquest cas eren les persones joves de 12 a 16 anys les encarregades de fer propostes i d’escollir, tant en votació individual com en grups de reflexió, les activitats més atraients i més ben valorades.

El pressupost de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut que s’ha posat a disposició d’aquest grup de joves és de 5.000 euros. A l’assemblea hi van participar un total de 55 joves i en total es varen presentar 12 propostes, totes elles interessants i engrescadores.Després de les votacions les quatre activitats escollides van ser: unes colònies de dos dies, una Led Party, el projecte Donar color a la ciutat (projecte per dissenyar i pintar parets i altres espais urbans) i una Fluor Party. Aquestes activitats es sumen a les 5 escollides pels joves majors de 17 anys que ja varen ser aprovades a l’assemblea del 9 de març.

En total 9 projectes joves que es posaran en marxa i que comptaran amb la implicació dels/les joves que varen elaborar la proposta però també amb el finançament i amb l’ajut i assessorament de l’equip tècnic de l’IME així com de les tècniques de joventut del Consell Comarcal.

Cal recordar que el projecte Pressupost Participatiu de Joventut és un exercici de DEMOCRÀCIA, de PARTICIPACIÓ i de TRANSPARÈNCIA amb els joves i que té com a objectiu central l’apoderament de les persones joves. El projecte busca persones joves que participin però no només com a ESPECTADORS, sinó també com a GESTORS i ACTORS de les seves activitats.

L'Ideal-OJG vol ser un centre actiu, un trampolí per llançar els/les joves a tots els punts educativament rics de la ciutat i de la comarca i no un lloc on amagar els/les joves. Tant des de la Regidoria, com des de l'Equip tècnic, tant d'Olot com del Consell Comarcal, treballen de bracet per facilitar que els/les joves puguin fer i ser el que somnien.

El Pressupost Participatiu de Joventut no deixa de ser una eina més del treball diari que es realitza des de l’Ideal-OJG.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat