MÉS DE 400 ALUMNES A L’ESCOLA D’ART
MÉS DE 400 ALUMNES A L’ESCOLA D’ART L’Escola inicia el curs amb un augment d’estudiants en relació al curs passat i amb millores fetes a les instal.lacionsL’Escola d’Art ha començat el curs 2018-2019 amb més de 400 alumnes. És una de les matrícules més altes dels últims anys; fa 8 cursos l’Escola tenia una mitjana de 260 alumnes presencials i en els darrers 8 mesos s’ha incrementat la matrícula més d’un 50% fins a arribar als 400 alumnes actuals. Un 70 % dels alumnes provenen de fora de la ciutat d’Olot principalment de totes les comarques gironines, Alt i Baix Empordà, Ripollès, Pla de l’Estany, La Selva i Gironès. Darrerament ha augmentat de forma considerable el numero d’alumnes provinents de l’entorn de Vic com a conseqüència d‘una clara millora de les rutes d’accés i de transport públic. Un 14% dels alumnes fan servir el transport públic per arribar a l’escola i d’aquests, un 11% no disposa dels horaris adients per tal de poder iniciar les classes segons l’horari establert. Les rutes i freqüències de transport públic s’han d’adaptar als horaris dels IES que imparteixen Cicles Formatius. Un 15% d’alumnes opten per viure a Olot al llarg de la durada dels seus estudis.

Aquest mes d’octubre també han finalitzat les obres de millora que s’han fet a l’Escola. Durant l’estiu s’han renovat els lavabos situats a la planta baixa i el primer pis i s’ha arreglat part del paviment de les instal·lacions en una actuació promoguda per l’Ajuntament d’Olot d’acord amb la direcció del centre. La Generalitat, de la seva banda, ha adjudicat els treballs de renovació de la instal·lació elèctrica de l’edifici. Els pressupostos de l’Ajuntament d’Olot per al 2019 també inclouen una partida per continuar avançant en la posada al dia dels Claustres del Carme.   

Un centre amb molta activitat
L’Escola d’Art ha participat aquest cap de setmana de Lluèrnia. I ho han fet amb dues instal·lacions: amb Llu(M)Èrnia als Claustres del Carme i Zumba que s’ha pogut veure a la sortida d’emergència des dels Claustres. La Mostra de Pessebres d’Olot és un altres dels esdeveniments de ciutat en els que també participa el centre, que no deixa de rebre encàrrecs i propostes de col·laboració d’institucions, entitats i empreses.

És el cas de la nova figura de la faràndula de Banyoles. Des dels cicles d’escultura de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot s’ha dissenyat, modelat, laminat i pintat el Drac de Banyoles que s’ha presentat aquest mes d’octubre dins les Festes de Sant Martirià.

Amb iniciatives com aquesta i amb altres com la col·laboració per il·lustrar i maquetar el llibre de contes de la Fundació Joan Petit, permeten als alumnes poder participar en projectes reals, fet que és molt enriquidor per la seva experiència curricular. A més de promoure la seva creativitat i el seu pensament artístic, els alumnes aprenen a treballar en equip i potencia la professionalitat dels alumnes per aconseguir una millor incorporació al món laboral.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat