JORNADA DE SELECCIÓ PER A PROFESSIONALS DEL SECTOR COMERÇ
JORNADA DE SELECCIÓ PER A PROFESSIONALS DEL SECTOR COMERÇ Una cinquantena de persones participen de l’Speed Dating. És la cinquena jornada que organitza DinàmiGA les 9h del matí ha començat l’Speed Dating del sector del comerç. Després de la benvinguda a càrrec del regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha estat el torn dels representants de les 9 empreses que s’han apuntat a la jornada que han explicat el seu negoci i l’oferta d’ocupació. A continuació, s’han iniciat les reunions entre les empreses i els candidats. Aquests últims han tingut 2 minuts per presentar la seva candidatura a totes les empreses que han participat de l’Speed Dating.

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha destacat “la bona resposta de la jornada que hem començat amb 52 candidats” per a l’Speed Dating del sector de comerç (supermercats i altres comerços d’Olot i comarca). Són les persones que han superat el procés de selecció en el que s’havien inscrit 76 persones. La jornada s’ha pensat tant per empreses del sector alimentació, com tèxtil, parament de la llar... que s’havien posat en contacte amb DinàmiG per poder trobar personal per als seus establiments. Amb l’Speed Dating els responsables de les empreses tenen l’oportunitat d’entrevistar, en un únic matí, a possibles treballadors per a necessitats de feina actual o bé de futur mentre que els candidats poden presentar el seu currículum a diferents establiments evitant-se desplaçaments.

La d’aquest matí és la cinquena jornada de selecció de professionals que organitza DinàmiG. L’Speed Dating del sector industrial va iniciar, l’octubre de 2016, la primera iniciativa d’aquestes característiques a Olot. Durant el 2017, DinàmiG va organitzar tres jornades de selecció: una per al sector d’hostaleria (març), activitats turístiques (juny) i una tercera dedicada a l’entorn alimentari del sector comerç (octubre de 2017). Sumant les cinc convocatòries (també la d’aquest matí al Torín), els Speed Dating hauran tingut una participació de 207 candidats i 56 empreses. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha subratllat que “el comerç és un sector molt important per la ciutat i la comarca i, segons han fet arribar a l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, actualment té necessitat de trobar personal”.

Segons dades de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa de 2017, el comerç dóna feina a un 17,4% dels treballadors a la comarca. Es tracta de 4.116 persones en un dels àmbits que més ha incrementat en número de treballadors i establiments els darrers anys.

En el que portem de 2018, l’Àrea d’ocupació de DinamiG han gestionat 279 ofertes de feina, 39 de les quals han estat en el sector comerç (tant grans superfícies, com petit comerç). Per tant, representen el 13’9% del total de les ofertes publicades. Del total de 67 ofertes que actualment segueixen actives a la borsa, 12 són del sector comerç. Suposen un petit increment del 4% situant-se en el 17’9% del total d’ofertes actives.  imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat