EL NOU CARTIPÀS AL PLE D’AQUEST DIJOUS
EL NOU CARTIPÀS AL PLE D’AQUEST DIJOUS Tot i les converses mantingudes amb ERC, l’equip de govern d’Olot continuarà com a PDeCAT-DCEl ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous donarà compte del nou cartipàs municipal. Després del trencament del pacte de govern de PDeCAT-DC amb PSC, es portarà al plenari d’aquest novembre la proposta de nomenament dels membres de la Junta de Govern Local, els Tinents d’Alcalde i les delegacions genèriques dels regidors. L’alcalde Josep M. Corominas ha anunciat que tot i les converses mantingudes amb ERC, l’equip de govern d’Olot continuarà com a PDeCAT-DC.

El dijous 9 de novembre l’alcalde Josep M. Corominas va fer públic el trencament del pacte de govern entre PDeCAT-DC i el PSC “per les circumstàncies excepcionals que viu Catalunya”. Corominas va comunicar la decisió als portaveus dels diferents grups amb representació a l’Ajuntament d’Olot. Des d’ERC es va traslladar a l’alcalde la predisposició de treballar conjuntament per la ciutat, tot i les converses mantingudes aquestes últimes setmanes, la sintonia i bona entesa entre les formacions no s’ha traduït en un acord de govern conjunt. L’execució de bona part del Pla de Govern 2015-2019 i el fet que ja s’hagin aprovat els pressupostos de 2018 amb la definició de les prioritats del proper any han fet que l’equip de govern continuï endavant com a PDeCAT-DC.

L’alcalde ha anunciat que els regidors del PDeCAT-DC assumiran les competències de govern que fins ara tenien els tres representants del PSC. Pep Berga es farà càrrec de la regidoria d’Educació mentre que les funcions de Medi Ambient recauran, a partir d’ara, en els regidors: Josep Gelis (medi natural, energies renovables, Pla Verd i projecte del riu, entre altres), Jordi Alcalde (recollida i eliminació de residus, neteja viària i campanyes informatives), Núria Zambrano (consum) i Estanis Vayreda (prevenció i control ambiental d’activitats). A partir d’ara, cada regidor/a passa a tenir assignat un barri de la ciutat: 
- Estanis Vayreda: Pequín, Nucli Antic i Sant Francesc – Estires
- Montserrat Torras: La Caixa, Montolivet i Batet de la Serra
- Josep Gelis: Sant Ferriol, l’Eixample Popular i Sant Cristòfor i Mas Bernat
- Mar Roca: Les Planotes, Vivendes Garrotxa i El Xiprer, Morrot - Pla de Baix
- Pep Berga: Sant Miquel - Les Tries, Bonavista i Sant Roc
- Jordi Alcalde: Desemparats i Benavent
- Núria Zambrano: Pla de Dalt - El Cassés i El Mas Baix - els Turons
- Josep M. Coma: Les Fonts i Hostal del Sol

En el ple d’aquest dijous també es dóna del nomenament dels Tinents d’Alcalde. Pep Berga continua com a primer Tinent d’Alcalde d’Olot, Estanis Vayreda es converteix en segon mentre que Jordi Alcalde, Josep Gelis, Mar Roca i Montserrat Torras seran, per aquest ordre, 3r, 4t, 5è i 6è Tinents d’Alcalde de la Ciutat. L’alcalde Josep M. Corominas ha agraït “als regidors del PSC el temps que han treballat com a equip de govern de la ciutat i a la resta de formacions, especialment a ERC, la predisposició per parlar i la voluntat d’arribar a acords en els diferents projectes de la ciutat”.

En el ple d’aquest dijous també es porta a aprovació inicial el reglament de pressupostos participatius d’Olot i es decidirà, mitjançant sorteig, l’àrea de la ciutat on es comença a implementar el projecte. L’adquisició dels terrenys per a la construcció del nou CAP de Sant Miquel també forma part de l’ordre del dia del ple junt amb la relació de béns i drets afectats per la reurbanització del passeig d’en Blay que ha de permetre la connexió, mitjançant un túnel, dels aparcaments soterrats de la plaça del Teatre i Firalet.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat