BEQUES CIUTAT D’OLOT
BEQUES CIUTAT D’OLOT Guillem Roca guanya la Beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals i Arnau Vergés la Beca Ernest LluchArnau Vergés i Tejero (Olot, 1979) és el guanyador de la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes amb el projecte “L’Eixample Malagrida d’Olot: Ciutat jardí, ciutat radial o geometria natural?”. L’estudi se centrarà especialment aaclarir si es pot donar per vàlid el model de ciutat jardí com a base del projecte, i si l’autoria real correspon a Joan Roca i Pinet i Josep Esteve, els dos arquitectes que signen els plànols de 1916 i 1925, respectivament. Guillem Roca Méndez rep la Beca Oriol de Bolòs de Ciències Nautrals 2017 per al projecte “Cartografia a partir de sistemes d’informació geogràfica (SIG) de la usceptibilitat de processos gravitacionals a la Garrotxa (Catalunya)”.

Els moviments gravitacionals són un tipus de fenomen que poden generar una gran perillositat. Es tracta del desplaçament de masses rocoses o de sòl que durant el moviment on els materials es desplacen per les vessants de les muntanyes. El projecte farà una cartografia de susceptibilitat de moviments enmassa a partir de la utilització de sistemes d'informació geogràfica (SIG) i ha de donar una idea d'aquelles zones de la Garrotxa que per les seves característiques geològiques poden patir aquesta problemàtica. Els guanyadors rebran 4.500 euros per elaborar els seus estudis.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat