SANT MIQUEL S'OMPLE D'ART
SANT MIQUEL S'OMPLE D'ART L’art al carrer és una de les accions del PIAM de Sant Miquel per posar de relleu la història del barri i dotar d’atractiu artísticEl Consell de Barri va decidir tirar endavant una proposta d’art urbà als carrers de Sant Miquel. Dins de les prioritats d’aquest 2018 s’han destinat 15.000 euros per tirar endavant una creació artística, seguint el model del Womart que es va realitzar al Museu dels Sants. L’objectiu del projecte és convertir en atractiu artístic façanes o portals de garatges per donar color al barri i ressaltar la seva singularitat. També pretén reforçar la identitat de barri i promoure l’orgull de pertinença entre les veïnes i veïns i referenciar Olot com a ciutat d’artistes tot aprofitant la seva memòria artística. Per portar-lo a terme s’han realitzat diferents reunions per identificar possibles espais on pintar els murals i així encarregar les intervencions a artistes reconeguts a nivell nacional i internacional. “Molt contents que una de les accions escollides pel Consell de Barri sigui art al carrer” ha explicat Pep Berga, regidor responsable del PIAM de Sant Miquel i de Cultura. Berga ha agraït els propietaris que han acceptat que es puguin fer els murals a les diferents façanes “i  a totes les veïnes i veïns que participen del Consell del Barri de Sant Miquel prenent decisions sobre el seu barri per ajudar-lo a fer millorar i millorar, en definitiva, la ciutat”.

La primera intervenció artística que ha començat és la de l’avinguda Jaume II número 128, obra de l’artista Roc BlackBlock. El tècnic del Museu de la Garrotxa, Xevi Roura, ha explicat que “s’ha inspirat en la diversitat de les persones i una de les festes més emblemàtiques del barri, com és el Ball Pla”. El tècnic del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Jordi López, ha afegit que “el treball amb les veïnes i veïns del barri també l’està fent una altra de les artistes que també participen del projecte l’Eli Capdevila que des d’ahir ja va començat a reunir-se i parlar amb gent per definir la seva obra”. El mural d’Eli Capdevila es podrà veure a l’Avinguda Jaume II número 13. A la presentació d’aquest matí, Capdevila ha explicat que “estic acabant de pensar el treball que segur que també farà alguna referència amb el Ball Pla perquè és un dels temes que més ha sortit quan he parlat amb la gent del barri”.

En Rice Barcelona començarà demà dijous 13 desembre a la paret de l’aparcament de l’empresa  Bassols que dóna al carrer de Sant Miquel, justament davant d’on s’ha de construir el mirador. Per últim, en Jofre Oliveres pintarà a la paret del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa a la plaça Palau. La tria d’aquest artistes s’ha realitzat conjuntament amb l’àrea de Cultura de l’ajuntament d’Olot valorant els artistes que es dediquen a fer art al carrer i que podien entrar en el procés de participació amb les veïnes i veïns del barri.

Totes aquestes actuacions artístiques han d’acabar abans de final d’any. Un altre els objectius d’aquesta proposta és que es pugui establir un itinerari urbà entre les diferents propostes artístiques perquè la gent les pugui visitar com un atractiu més de la ciutat.

La millora peatonal de l’Avinguda Girona amb el carrer Pare Antoni Soler que s’està acabant d’executar, la construcció del nou camp de futbol, la instal·lació d’un mirador al carrer de Sant Miquel i la il·luminació del camí entre el barri i el Morrot són la resta d’accions contemplades en el PIAM per aquest 2018. El PIAM de Sant Miquel es va iniciar l’any 2014 amb la voluntat de decidir i planificar les accions de millora del barri. A principis de 2016 es va constituir el Consell de Barri que està obert a totes les persones que tenen ganes de contribuir a la millora i desenvolupament del Sant Miquel. Entitats, veïns i veïnes i representants de l’Ajuntament d’Olot es troben de forma periòdica per decidir les accions que es duen a terme i amb quina prioritat.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat