FABER PROGRAMA CINC ESTADES DURANT L’ANY 2017
FABER PROGRAMA CINC ESTADES DURANT L’ANY 2017 Des de fa deu dies conviuen a Olot diversos escriptors nacionals i internacionalsFaber, la residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya amb seu a Olot, programa cinc estades de residents durant aquest any 2017. S’hi estaran fins al 12 de febrer. És el cas de l’escriptora i editora Valerie Miles; la dramaturga, actriu i directora de teatre Pol Petiller; l’escriptora Alisa Ganieva; la professora i investigadora Neus Penalba; el gestor cultural expert en la Viquipèdia Àlex Hinojo; l’escriptor i bibliotecari Etienne Rouziès; l’actriu i escriptora Àngels Bassas; l’escriptora, crítica literària i traductora Marina Espasa; i els escriptors Jakuta Alikavazovic i Lila Azam.

La segona estada girarà al voltant de les matemàtiques. Serà del 27 de febrer al 12 de març i comptarà amb deu residents vinguts d’arreu del món. És el cas del matemàtic canadenc J-Philipe Labbé, de l’alemany Matthias Köppe, del francès Vincent Delecroix i del català Marc Masdéu, entre d’altres. Tots ells treballaran en els polítops, un concepte matemàtic que fa referència als polièdres de n dimensions limitats per hiperplans.

Just després, del 12 de març al 10 d’abril, a Faber hi haurà nou residents relacionats amb la dansa. S’hi reuniran ballarins, coreògrafs, artístics i crítics de dansa i teatre com Ibis Albizu, Greta Bernotaite, Teresa Fazan, Lior Lazarof, Reinaldo Ribeiro, Daniel Rosado i Paloma Hurtado.

A la tardor, a partir del 12 de setembre i fins al 16 d’octubre, a Olot s’hi trobaran 16 residents que treballaran amb aspectes relacionats amb les creences religioses. Reflexionaran sobre el paper de les religions al segle XXI i quina relació tenen amb el poder i l’educació. L’última estada de l’any girarà al voltant del feminisme i serà del 23 d’octubre al 7 de novembre.

Tots els residents que passen per Faber, a part de treballar en el seu projecte realitzen diverses activitats de retorn a la societat com tallers, xerrades i reunions amb especialistes. La residència vol que el talent tingui repercussió en la ciutadania, col·laborant amb biblioteques, escoles, instituts, universitats i empreses d’arreu de Catalunya.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat