TRES DIES DE DOL
TRES DIES DE DOL L’Ajuntament decreta 3 dies de dol amb la suspensió dels actes previstos des d’aquest dissabte i fins dilluns per l’assassinat masclista d’una veïna 

L’Ajuntament d’Olot ha decretat tres dies de dol per l’assassinat masclista d’una veïna de la ciutat. El Consistori aprova la suspensió dels actes des d’aquest dissabte i fins dilluns tenen lloc a la ciutat.

 

La Junta de Portaveus s’ha reunit de forma extraordinària aquesta tarda abans de la concentració que ha reunit centenars de persones davant l’Ajuntament. L’alcalde Josep M. Corominas ha llegit un manifest de condemna als fets. A continuació, han intervingut l’Associació de Dones Alba de la Garrotxa i el Col·lectiu Feminista Dalla. L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci.

 

 A continuació reproduïm el text que ha llegit l’alcalde Josep M. Corominas a la concentració d’aquesta tarda davant l’Ajuntament d’Olot:

 

“Amb motiu de l'assassinat masclista que ha tingut lloc aquesta nit a la ciutat, l’Ajuntament d’Olot vol manifestar la seva enèrgica condemna als fets i, alhora, expressa el condol als familiars i amics de la víctima als qui vol acompanyar en aquests moments tan difícils.

 

L’Ajuntament d’Olot ha decretat tres dies de dol i ha convocat aquesta concentració de rebuig i condemna per aquests fets que han acabat amb la vida de la nostra veïna.

 

 

Estem aquí per condemnar expressar el dolor i la indignació que sentim per aquest cas de violència masclista. 

 

 

Avui, una altra dona ha estat assassinada, aquesta vegada a la nostra ciutat.

 

 

És una dia trist per als seus familiars i amistats, un dia trist per a la nostra ciutat i també un dia per a la reflexió i la denúncia d’aquesta xacra cruel contra les dones.

 

 

Una xacra que comporta assassinats, però també moltes agressions físiques, psicològiques, sexuals, econòmiques i institucionals que les dones pateixen dia a dia.

 

La violència masclista és una violació dels drets humans i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones.

 

És un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania.

 

I l’assassinat d’avui no és una mort aïllada, sinó que és l’expressió més extrema de les desigualtats per raó de gènere.

 

Per això cal que condemnem aquesta desigualtat des de tots els sectors i que lluitem contra els imaginaris que la normalitzen, la banalitzen i en fan apologia.

 

 

L’any 2018 van ser assassinades 98 dones a l’estat espanyol. 

 

L’any 2019 ja han estat assassinades 24 dones.

 

Volem expressar el nostre ple suport als familiars i amistats de la víctima, dir-los que no estan sols, i que continuarem treballant perquè aquest tipus d'accions no es repeteixin.

 

Implementant mesures de prevenció, amb accions de sensibilització per tal d’erradicar les expressions sexistes de l'espai públic, però també en el privat, per fer que els nostres carrers i locals de concurrència pública siguin veritablement espais lliures de violència masclista.

 

Cal seguir fent polítiques educatives i feministes per aconseguir un municipi igualitari. I cal que les fem entre tots i totes. Tots i cadascú de nosaltres.

 

 

 

Avui, una altra dona ha estat assassinada, aquesta vegada a la nostra ciutat”.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat