UNA NOVA PLAÇA PER AL NUCLI ANTIC
UNA NOVA PLAÇA PER AL NUCLI ANTIC El Consell de Barri valida la proposta dels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner per a la integració urbana del solar de Can SauEl passat 10 de juliol es va reunir per segona vegada el Consell de Barri del Nucli Antic d’Olot per fer el seguiment de les actuacions prioritzades en el Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot, aprovat al Ple del 22 de març. Entre altres projectes, el Consell va validar la proposta d’integració urbana del solar de Can Sau realitzada per Eduard Callís i Guillem Moliner (unparelld’arquitectes) que consisteix en donar la condició de plaça a aquest solar situat davant de la portalada romànica de l’església del Tura.

 

El POUM preveia l’enderroc de l’edifici de Can Sau per eixamplar el carrer Proa. De resultes dels treballs, i un cop ampliat el carrer, ha quedat un solar a la resta de la parcel·la. Aquest solar està presidit per una gran paret mitgera i els contraforts de reforç de l’edificació veïna. Perquè el solar esdevingui una plaça és necessari convertir la mitgera en façana. Això parteix del convenciment que les façanes són les màximes responsables de definir el caràcter de les places de la ciutat antiga, més enllà de com sigui el paviment o el mobiliari. En aquest sentit, la intervenció parteix dels contraforts existents, completant-los i cobrint amb volta els espais entre ells, dibuixant d’aquesta manera una construcció formada per tres grans capelles. L’intradós d’aquests espais s’acaba amb un estampat pintat que els fa refinats i contrasta amb l’exterior que deixa a la vista els rastres de les capes precedents.

 

Seguint les premisses establertes pel mateix Consell de Barri, la placeta es pavimentarà i uns graons elevaran lleugerament l’espai cobert per funcionar com a graderia o escenari ocasional, així com per definir millor la cantonada del carrer Cendrada i apropar vegetació a l’espai s’hi ubicarà un arbre de gran port. De nit, també es preveu que les capelletes il·luminin la plaça, tot plegat amb l’objectiu de dignificar i integrar un solar buit situat al costat del primer temple de la ciutat.

 

Una altra de les qüestions que es va tractar a l’últim Consell de Barri va ser l’acte d’inauguració del nou local de l’Associació de Veïns i  Propietaris del Nucli Antic d’Olot. Serà el proper dissabte 28 de juliol a 2/4 d’1 del migdia quan s’inauguraran les instal·lacions, situades al carrer Bonaire 12, on ja se celebren les reunions del Consell de Barri del Nucli Antic d’Olot.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat