LA NOVA PLAÇA DEL MIG
LA NOVA PLAÇA DEL MIG Comencen els treballs previs a la reurbanització d'aquest espaiAquest dimarts 17 d’Abril, han començat els treballs previs a les obres a la Plaça del Mig que permetran eliminar les barreres arquitectòniques, millorar l’espai públic i alhora resoldre els problemes de filtracions i humitats existents. Durant el transcurs dels treballs es podrà veure afectada la mobilitat de les persones en aquest espai.

 

L’actuació es realitzarà en tres fases:

 

- La primera s’actuarà a la part central de la plaça i l’accés al carrer Antoni Llopis. Consistirà en els treballs de reurbanització i impermeabilització de la plaça i obligarà a tancar la rampa d’accés des del carrer Antoni Llopis.  Les opcions per creuar la plaça seran, durant l’horari comercial (08:00 h a 21:00 h de dilluns a dissabte) a través de les escales i ascensors interiors de la plaça i a la resta d’horaris (diumenges i festius) caldrà utilitzar els carrers adjacents.

 

- A la segona, s’actuarà al carrer de Sant Esteve on es concentraran els treballs de reurbanització i impermeabilització. Mentre durin els treballs es disposarà d’accés permanent des del carrer Sant Esteve.

 

- Pel que fa la tercera i última fase serà a l’entorn de la plaça i l’accés als comerços. S’adoptaran mesures per garantir l’accés als establiments i que els vianants puguin circular pel centre de la plaça.

 

L’empresa Construo Construccions Generals SL s’encarrega dels treballs per un pressupost de 319.440 euros  aportats entre l’Ajuntament i la comunitat de propietaris. La previsió és acabar les obres durant el mes de juliol.

 

 

L’Ajuntament d’Olot i la comunitat de propietaris de la plaça promouen aquest projecte, de l’arquitecte Daniel Mallarach, que consisteix en la reurbanització i impermeabilització de la plaça que connecta el carrer Antoni Llopis amb el carrer Major. Actualment la plaça –de 1.680 m2 de superfície total- disposa d’un paviment continu de formigó que presenta un estat envellit i en alguns casos malmès. El perímetre circular de la plaça, on s’ubica el porxo comercial, i la rampa d’accés provinent del carrer Llopis, estan formats per  paviment de gres. Una tercera part de la superfície de l’espai públic es troba a un nivell superior al paviment del porxo comercial, provocant així diverses barreres arquitectòniques. A més, el deteriorat del paviment existent ha comportat el deteriorament de la tela asfàltica inferior, i la conseqüent situació de filtracions i humitats a la planta soterrani de la plaça.

 

La reforma de la Plaça del Mig ve determinada per la necessitat de solucionar els problemes de filtracions d’aigua i humitats, millorar l’accessibilitat i eliminar les barreres arquitectòniques que separen l’espai públic de la plaça i la façana comercial. Aprofitant l’actuació, es proposa donar a la plaça un caràcter més càlid, i transformar el que ara és un espai de pas en un espai públic agradable per fer-hi estada. Per aquest motiu, es proposa substituir el malmès paviment existent amb una solució constructiva que resolgui el tema de l’evacuació de les aigües pluvials, incorporar elements vegetals, incorporar mobiliari urbà (bancs, papereres) i millorar l’enllumenat.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat