VEUS TANCA LA TERCERA EDICIÓ AMB UNA CLARA APOSTA PER LA MÚSICA DE QUALITAT
VEUS TANCA LA TERCERA EDICIÓ AMB UNA CLARA APOSTA PER LA MÚSICA DE QUALITAT El concert de la coral Càrmina posa punt final al Festival VEUS que, durant 4 dies, ha convertit Olot en la capital de la música vocal de CatalunyaEl taller de Daniel Mestre ha obert el quart i últim dia de VEUS 2018. Una vintena de persones ha participat d’aquesta formació que durant tot el matí ha tingut com a escenari l’Orfeó Popular Olotí. Durant les tres hores que ha durat el taller, els assistents -la majoria persones que ja formen part de corals-, han pogut continuar l’aprenentatge d’aquesta disciplina musical de la mà d’un dels directors més prestigiosos del país. En el taller  han preparat dues obres —L’Emigrant, d’Amadeu Vives, i Wade in the water (espiritual, arr. N. Luboff)— que han interpretat en el concert de la Coral Càrmina d’aquesta tarda al Teatre Principal d’Olot.

 

L’actuació de la coral Càrmina ha tancat la tercera edició de VEUS 2018. Des de dijous al matí i fins a aquest diumenge a la tarda, el festival de grups vocals de Catalunya ha programat 18 propostes que han superat els 2.000 assistents. La d’aquest any és l’edició amb més participants (ha superat en un 15% el públic de les anteriors convocatòries), la que ha reunit propostes més variades i de més qualitat.

 

VEUS 2018 ha ofert activitats dirigides al públic familiar com Dreamkids o la Primera Nadala de l’Any. Més de 150 nens i nenes van interpretar dijous a la tarda dues cançons de Nadal en una de les novetats de VEUS que ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música d’Olot i de 5 centres educatius d’Olot i Garrotxa.

 

La programació de VEUS ha combinat aquest any les propostes més experimentals com Trondheim Voices, a l’humor de Bernard Massuir o l’espectacle musical de Broadway a Capella, al costat de la música de tots els temps amb el tribut de les Dones de Frank als vint anys de la mort de Frank Sinatra. VEUS també ha comptat amb actuacions més clàssiques com el concert de la coral Càrmina d’aquest diumenge a la que convida a ballar com O’sister!.

 

Un any més, el festival ha compaginat la presència de les corals locals (els mini-concerts de tarda al pati de l’antic Hospital, la plaça del Carme i la plaça Major) amb les actuacions de grups nacionals (Broadway a Capella, la coral Càrmina i Dones de Frank) i els internacionals.

 

Més de 450 persones han assistit al concert de Take 6 d’aquest dissabte al Teatre Principal. Feia dies que ja no quedaven entrades per a l’actuació de grup nordamericà que ha arribat a Olot en l’únic concert a la península. Tant Take 6 com els altres dos artistes de projecció mundial, les noruegues Tronheim Voices i el belga Bernard Massuir han fet a VEUS l’únic concert a la península.

 

Un altre dels aspectes destacats de VEUS és l’oferta formativa. La Gospel Celebration de Ramon Escalé, la masterclass del director artístic de Broadway a Capella, Gerard Ibañez -que ha omplert totes les places disponibles-, i el taller de Daniel Mestre han acabat de completar la programació del festival que, per tercer any consecutiu, ha organitzat DinàmiG amb el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Corals i La Vanguardia.

 

Més informació, fotografies i vídeos de VEUS a www.festivalveus.cat.

 

El festival Veus ha format part de la programació d’aquest cap de setmana de pont de la Puríssima que ha portat una bona afluència de gent a Olot i la Garrotxa. Des del dimecres 5 al diumenge 9 de desembre, l’ocupació turística s’ha situat de mitjana en el 73%. Les nits del dijous, divendres i dissabte s’ha ratllat la plena ocupació als allotjaments d’Olot.

 

Pel que fa a l’Oficina de Turisme, ha realitzat 1.409 atencions aquests cinc últims dies, el que representa un 4’3% d’increment en relació al 2017. Pel que fa a les persones ateses, un 47’3% han estat famílies, 28’6% parelles i un 18’9% grups mentre que per procedència, un 80% de les consultes rebudes han estat de persones que resideixen a Catalunya (63% de les comarques de Barcelona). Les fires i mercats ha estat el motiu principal que els ha portat a visitar Olot i la Garrotxa.   

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat