PRIMERA INSTAL.LACIÓ D’ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA PER AUTOCONSUM D'UN EDIFICI MUNICIPAL
PRIMERA INSTAL.LACIÓ D’ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA PER AUTOCONSUM D'UN EDIFICI MUNICIPAL Situada a la coberta de l’edifici de la Policia Municipal, la instal.lació subministrarà energia al mateix immoble i a l’AjuntamentL’Ajuntament d’Olot acaba de col·locar la primera instal·lació d’energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum en un edifici municipal. Consta de 17 panells solars fotovoltaics policristal·lins de 265 Wp, que s’han situat damunt d’una estructura metàl·lica orientada al sud i inclinats 10º graus. L’estructura s’ha fixat en daus de formigó, de manera no invasiva sobre la coberta.

 

La instal·lació transforma l’energia del sol en elèctrica que injecta directament a la xarxa elèctrica dels edificis de l’Ajuntament i la Policia Municipal. L’Ajuntament d’Olot té un funcionament diürn i el de la Policia Municipal, a més, funciona les 24 hores del dia i els 365 dies a l’any, fet que permet consumir tota l’energia produïda i, per tant, sense generar abocaments d’excedents a la xarxa.

 

La instal·lació permet visualitzar les dades de producció mitjançant un equip informàtic o bé directament des d’un smartphone. Les plaques fotovoltaiques tenen una vida útil de més de 25 anys i aquestes instal·lacions requereixen d’un mínim de manteniment.

 

S’estima una producció anual de 5.800 kWh, la qual cosa permetrà un estalvi de 1.200€ l’any en la factura elèctrica i alhora permetrà reduir les seves emissions de CO2 en 2,8 tones anuals. I, potser encara més important, és un clar exemple a la ciutadania per a fomentar l’ús de les energies renovables, i concretament de les instal·lacions solars fotovoltaiques d’autoconsum.

 

La instal·lació realitzada per SUD Energies Renovables, ha tingut un cost total de 14.000 euros.

 

Aquesta actuació, recollida en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible d’Olot, segueix en la mateixa línia de les polítiques endegades per l’actual Govern Municipal de divulgar, fomentar i implementar les energies renovables i l’estalvi energètic a la ciutat d’Olot, intentant així assolir el compromís del Pacte d’Alcaldes d’Europa que en el seu moment es va signar.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat