UNA CAVALCADA D'ESTRENA
UNA CAVALCADA D'ESTRENA Noves carrosses i nous trons que s'han instal.lat al Firal petitL'arribada dels Reis d'Orient a Olot ha estat farcida de novetats. Un cop acabades les obres del Firal, Ses Majestats han pogut gaudir d'uns trons nous per poder rebre tots els infants de la ciutat que els han estat esperant. El disseny del projecte ha anat a càrrec de l'estudi de Jordi Vayreda i s'ha pogut veure per primera vegada aquest dissabte 5 de gener al Firal petit. Així, s'ha estrenat també un emplaçament nou, que es desplaça uns metres de la ubicació tradicional, desapareguda després de les obres de renovació del passeig i que torna al Firal després de l’any passat situar-se a Sant Esteve. Altres novetats de la cavalcada han estat les carrosses dels Reis, dissenyades per Enric Porta, com també la del carter reial.

Tot això ha estat possible gràcies a la feina de la comissió de cavalcada, que ha treballat durant tot l'any perquè pugui ser realitat. La comissió aquest any també ha comptat amb nous responsables, Marià Clavell i d'Aniol Sellabona, que agafen el relleu d'Andreu Oliveras com a directors de l'esdeveniment.

La cavalcada serà més accessible i igualitària que mai
Els nous trons i carrosses han tingut un replantejament que anirà més enllà de l'estètica. I és que els nous dissenys han tingut en compte que l'accessibilitat als trons fos completa i s'ha facilitat que tothom pugui arribar a la recepció amb Ses Majestats. A més, s'ha potenciat el paper de les princeses que acompanyen els tres reis i se'ls ha donat més pes específic dins la comitiva reial i més presència durant tot l'esdeveniment. Així, han tingut un seient propi a la carrossa i als trons, de manera que comptaran amb la possibilitat de poder participar activament en la recepció dels infants i interactuar amb ells al costat dels Reis. S'ha volgut deixar de banda el paper passiu que prenien les princeses durant tot l'acte i s'obre la porta a modificar la tradició per fer-la més igualitària.

Totes aquestes novetats, però, han anirat de bracet amb els elements que ja són tradicionals: s'han mantingut el nombre de patges i personatges, l'ambientació, el recorregut, la recepció dels Reis i el concurs de fanals.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat