21 OCTUBRE: JORNADA OCUPACIÓ EN XARXA PER POSAR EN CONTACTE EMPRESES I CANDIDATS
21 OCTUBRE: JORNADA OCUPACIÓ EN XARXA PER POSAR EN CONTACTE EMPRESES I CANDIDATS La iniciativa sorgeix de la necessitat de les empreses de la comarca de trobar perfils professionals qualificatsL’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot organitza el proper divendres 21 d’octubre la jornada Ocupació en Xarxa. La iniciativa té un doble objectiu: d’una banda, posar en valor les competències de les persones que es presenten a un procés de selecció i, de l’altra, donar a conèixer que diferents empreses d’Olot i la Garrotxa necessiten perfils professionals qualificats per cobrir diferents llocs de treball. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat que “a partir de l’activitat del Mas Les Mates i el que ens comenten les empreses organitzem aquesta iniciativa que esperem que tingui una bona resposta”.

 

Enginyers i persones amb titulacions de Cicles Formatius de Grau Mitjà-FP1 o Cicles Formatius de Grau Superior-FP2 de mecànica, electricitat, robòtica, mecatrònica, energies renovables o similars; graduats o llicenciats en Biologia o Química, i tècnics de laboratori són els perfils més demandats per les empreses, punteres en el seu sector, que han fet arribar aquesta demanda a l’Ajuntament d’Olot. Les jornades volen posar en contacte els responsables de les companyies amb   professionals d’aquests sectors per establir futures insercions laborals.

 

Des de l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot també s’ha detectat la dificultat de cobrir alguns dels perfils tècnics més demanats per les empreses de la comarca. En el que portem d’any, gairebé un 30% de les 222 ofertes que han arribat al Mas Les Mates  buscaven perfils tècnics qualificats (amb titulació universitària o formació professional). D’aquestes, un 48% no s’han pogut cobrir ja que no s’han trobat candidats que complissin el perfil que s’estava buscant. Tot i això, en els primers nou mesos de 2016, 407 persones han trobat feina amb el suport del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot.

 

Un altre dels objectius de l’Ocupació en Xarxa és facilitar el retorn a Olot i la Garrotxa de treballadors, especialment els més joves, que van marxar a viure fora de la ciutat i la comarca per motius laborals. Amb aquestes jornades, se’ls vol donar a conèixer el potencial de les empreses i la necessitat de trobar treballadors qualificats, amb la possibilitat que això signifiqui poder tornar a viure i treballar a Olot.

 

 

Les activitats de l’Ocupació en Xarxa

El divendres 21 d’octubre tindrà lloc la jornada Ocupació en Xarxa. La jornada, que se celebrarà al Torín, estarà oberta a empreses de la comarca i constarà d’una ponència i una taula rodona sobre el procés de selecció de candidats a partir de les experiències d’empreses reconegudes pel seu model de selecció. Les empreses que hi estiguin interessades podran participar a la tarda d’un speed dating professional (contactes curts entre empreses i candidats on cada persona pot presentar el seu currículum en un espai breu de temps). Paral·lelament, a la sala d’actes de l’Arxiu, les persones que s’hi hagin apuntat seguiran diferents activitats sobre tècniques de selecció.

 

 

 

A la tarda, empreses i professionals es posaran en contacte. Alzamora Packaging, Masias, Bellapart, Noel, Zoetis i Wattia Innova són algunes de les 15 empreses que han confirmat la seva participació a les jornades. La regidora d’Empresa i Ocupació, Nuri Zambrano, ha afirmat que “l’objectiu és que quan aquestes empreses tinguin una plaça vacant puguin posar-se en contacte amb els candidats que hagin entrevistat a les jornades”. Les persones i empreses interessades en participar de l’Ocupació en Xarxa han d’omplir el formulari que trobaran a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot (www.olot.cat).

 

 

Per consultes o més informació sobre les jornades: Mas Les Mates.

Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot Mestre Falla, 47. 17800 Olot – 972 26 78 12imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat