SORTIDA DE LA TRAILWALKER
SORTIDA DE LA TRAILWALKER Més de 1.800 persones participaran a l’Oxfam Intermón Trailwalker 2019 que aquest dissabte ha sortit d'OlotAquest dissabte, 6 d'abril a les 9h del matí s'ha donat el tret de sortida a la Trailwalker Oxfam Intermón. S'ha iniciat així el recorregut de 100 km des dels terrenys de l'antiga estació d'Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. A Celrà, ha començat el repte per als equips que han optat per fer 50 km que culminen també a Sant Feliu.

Un total de 309 equips formats per 6 persones, 4 dels quals recorren la distància a peu i les altres 2 com a equip de suport, s'han sumat al repte esportiu i solidari. Els participants de la marxa de 100 km tenen 32 hores per completar tot el recorregut, mentre que els de 50 ho hauran de fer en menys de 16 hores, realitzant part del recorregut per muntanya.

Però la Trailwalker per a tots ells va començar fa mesos quan van decidir iniciar aquest repte solidari, a més de esportiu, implicant als seus familiars, amics i contactes a empreses a sumar donatius a través de la plataforma de crowdfunding de Trailwalker. Junts han aconseguit sumar gairebé 500.000 euros i compartir el repte de portar aigua a 115.000 persones d'Àfrica i Amèrica Llatina.

A més, s'han preparat entrenant durant setmanes físicament per aconseguir arribar a la meta. Més de 150 persones han participat en les últimes setmanes en els entrenaments que han preparat al costat del patrocinador DKV Seguros amb les entrenadores i influencers, Miriam GO i Sulaika.

6 de cada 10 equips participants està impulsat per empreses. DKV Seguros, Sorea, Synergie, Banc Sabadell, Caixabank, Croda, entre altres participen a la Trailwalker i gaudeixen d'una magnífica eina de teambuilding i lideratge. A més, la Trailwalker els permet contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i és una oportunitat per a les companyies per mostrar el seu costat més solidari i compromès.

En l'edició de 100 km participaran equips amb persones que tenen mobilitat reduïda, ja que el recorregut de la Via Verda és completament adaptat.


El recorregut del Trailwalker
Els participants de 100 km sortiran a les 9h del matí d'Olot (una hora abans que les darreres edicions) i passaran per Les Preses, la Vall d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d’Hostoles, Amer, Anglès, Girona, Quart, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d'Aro i, finalment, la marxa acabarà al passeig marítim de Sant Feliu de Guíxols.

Aquest any s’estrena ruta de 50 km, amb el patrocini de DKV Seguros, amb sortida des de Celrà, passant per Quart i posteriorment se sumen a la ruta de 100 km a Cassà de la Selva fins a la meta a Sant Feliu de Guíxols.

Apostem per una Trailwalker sostenible reduint l'ús de plàstics i ho podem fer gràcies al suport de Sorea. En paraules de Rut Fontanet de Sorea “la nostra participació permet incorporar fonts d'aigua en els punts d'avituallament i així eliminar la presència de residus plàstics, alineant els nostres principis de sostenibilitat a la recent directiva europea d'economia circular".
La Trailwalker és possible gràcies a DKV Seguros patrocinador de la nostra marxa de 50 km i Sorea. A més és clau la col·laboració dels municipis per on discorre i els centenars de voluntaris.

La Trailwalker pel món
La disciplina de la Trailwalker té els seus orígens en un entrenament militar del destacament de l'exèrcit britànic a Hong Kong: completar un recorregut de 100 km en un temps limitat, en equip i en un terreny irregular. Des que Oxfam Worldwide va començar la Trailwalker el 1981, milers de trailwalkers de tot el món han caminat més de 3 milions de quilòmetres i han recaptat més de 20 milions de dòlars recorrent un total de 11 països: Austràlia, Hong Kong, Regne Unit, Nova Zelanda, Bèlgica, Japó, França, Irlanda, Índia i Espanya.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat