ARRENCA VEUS
ARRENCA VEUS El primer dia del festival de grups vocals reuneix 500 personesA les 11h d’aquest matí ha començat VEUS, el festival de grups vocals de Catalunya, que fins diumenge converteix Olot en la referència en el món coral. De les 11h del matí i fins a les 2h del migdia i de les 4h a 8h de la tarda, la Sala el Torin s’ha convertit en una festa amb el gospel com a protagonista. 150 persones, la majoria integrants de corals de diferents punts de Catalunya, han format un gran cor per compartir una estona, un espai i uns temes gràcies a una experiència original: The Gospel Jam. Karol Green ha dirigit la jam session que ha reunit gent interessada en aquest tipus de música d’arreu de Catalunya, especialment de les comarques de Barcelona i Girona.

 

Una vegada finalitzada The Gospel Jam, a les 18.30 hores han actuat el Gospel Cor Garrotxa i la Coral Croscat al pati de l’antic Hospital i a la plaça del Mig, respectivament. Han ofert un repertori nadalenc durant una mitja hora, dinamitzant el centre de la ciutat i congregant a unes 250 persones atretes per la música coral dels grups vocals de casa nostra.

 

A continuació, la mateixa Karol Green ha portat a terme una dobla sessió de Loops. La gran afluència de públic que s’ha concentrat a Can Trincheria ha obligat a fer dues sessions del concert. Loops és un projecte que, amb la tecnologia del looping, la cantant ha construït un univers sonor utilitzant diversos instruments musicals, teclat, guitarra, percussions i veu. Un centenar d’espectadors han pogut seguir en primera persona la fabricació d’una cançó, des del primer so a la seva estructura global, tot rigorosament enregistrat en directe a Can Trincheria.

 

Unes 500 persones han assistit a les primeres activitats del Veus, que tancarà la primera jornada amb el concert que aquesta nit oferirà Cap pela. A les 11 de la nit al Teatre començarà aquesta nova proposta musical, que comptarà amb un repertori variat i heterogeni de grans èxits d’artistes internacionals i que vol demostrar que amb la veu es pot imitar qualsevol instrument, qualsevol atmosfera, tot defugint d’un plantejament purament coral per donar-li un aire més nou, trencador i renovat.

Més informació a
www.festivalveus.catimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat